°C 9

Toplak: U ovom trenutku mi nismo ozbiljna ekipa i nismo dostojni HNL-a

30.11.2019.

Damir Žbulj

Neugodan poraz od Rijeke u prošlom kolu i priča o lošoj financijskoj situaciji u klubu kroz nekoliko posljednjih dana nisu bila najbolja uvertira za gostovanje zaprešićkog Intera u Koprivnici kod zahuktalog Slaven Belupa.

Domaćin je do sredine prvog poluvremena praktički odlučio dvoboj. Prvo je Nowak u 15. minuti skrenuo udarac Gode u mrežu Freliha, da bi desetak minuta kasnije Krstanović izborio i realizirao kazneni udarac.

Posao je završio Mikulić, pola sata prije kraja susreta, glavom na prvoj vratnici poslije 'skraćenog kornera', za konačnih 3:0 (2:0). 

Inter je mogao tek ublažiti poraz, ali pokušaji Mamuta i Grgića nisu pronašli put do gola domaćih.

"Zaslužena pobjeda Slaven Belupa, čestitam im na toma. Moji igrači su dali maksimum u ovom trenutku. To je tako, kvaliteta je na strani Slaven Belupa. Probali smo odigrati nešto, ali je njihova kvaliteta došla do izražaja. Sve tri gola smo dobili iz prekida, što se ne smije događati ozbiljnim ekipama. Mi u ovom trenutku nismo ozbiljna ekipa nego smo 'razbijena vojska' i u ovom trenutku nismo dostojni HNL-a. Moram to sada priznati. Odgovornost je najviše na meni, Glave su dolje, puno je problema i to je vidljivo na terenu," poručio je nakon utakmice trener Toplak.

Pred Interom je teško razdoblje i Uprava izgleda željno iščekuje 'slamku spasa' u obliku mogućeg sporazuma s kineskim investitorom, koji bi u klub doveo ekonomsku stabilnost, ali onda i sasvim izgledno i svoje ljude na čelnim pozicijama. 

Na ljestvici HT Prve lige poslije 17 odigranih susreta Inter je na dnu sa samo 11 osvojenih bodova. U idućem kolu Toplakovu momčad čeka domaći dvoboj sa splitskim Hajdukom, u subotu 7. prosinca u 17.30 sati. 

NK INTER ZAPREŠIĆ: Frelih, Bosec, Soldo, Tatomirović, Čeliković - Mlinar (Grgić 47'), Mazalović, Ahmedi, Mitrović (Mamut 59'), Postonjski (Ljubić 73'), Serderov.