°C 7

Toplak s impresivnih 2072 dana na klupi Intera rekorder HNL-a: Slijedi neophodan remont

16.12.2019.

Damir Žbulj

Bez obzira na poprilično tešku situaciju Samir Toplak imao je ovih dana u završnici prvog dijela sezone dosta razloga za zadovoljstvo. Njegovi nogometašu su na travnjaku u posljednja dva dvoboja uzeli bod prvo Hajduku pa Gorici, a trener zaprešićkog Intera srušio je i jedan respektabilan rekord, uoči klupskog 90. rođendana proslavio je impresivnih 2072 dana na klupi Žutih, čime je prestigao Matjaža Keka, koji je trener Rijeke bio 2048 dana.

Inter je na zimsku pauzu otišao s osme pozicije, s bodom prednosti ispred Varaždina i Istre 1961, što je također jedan pozitivan impuls prije zasluženog predaha i početka priprema u novoj godini.

Nije tajna kako je klub u financijskim problemima, ali i dalje Toplak poslovično zrači optimizmom.

"Zadovoljni jesmo ishodom, ali žalimo za sva tri boda. Rijetko će nam se pružiti ovakva prilika. Dominirali smo, a nismo na kraju pobijedili. No, kad u 30 i nekoj sekundi primiš gol onda moraš biti zadovoljan s bodom. Ne sjećam se kad smo imali ovoliko kadrovskih problema, nisam prije utakmice uopće znao tko će igrati, Mazalović i Conev, koji je bio najbolji na terenu, nastupili su ozlijeđeni i pod injekcijama."

"Baš smo bili dobri, ali naravno da nam je pomogao crveni karton Gorice: Sve je to sastavni dio igre. naprimjer, u Varaždinu smo imali također igrača više, a nismo niti približno izgledali ovako dominantno," istaknuo je Toplak pa se osvrnuo na aktualni trenutak:

"Čestitam svojim dečkima na borbenosti, kako su pristupili ovim zadnjim utakmicama u teškoj situaciji. Pribojavao sam se teškog stradanja, a sada opravdano žalimo za pobjedom. Drago mi je da smo polusezonu okončali u pozitivnom tonu, osvojivši po bod u utakmicama s Hajdukom i Goricom. Sada slijedi odmor, ali i neophodan remont momčadi..."

"Moramo izuzetno brzo reagirati, ali moramo vidjeti što će biti s klupskim financijama i onda u tom nekom okviru slagati momčad za drugi dio sezone. Treba nam puno novih igrača, nadam se da će se do Nove godine nešto riješiti, jer ako se ne sredi stanje početak priprema neće biti bajan. Iskreno se nadam kako će sve biti u redu i da ćemo mirni krenuti u pripreme," zaključio je Toplak, koji je dugih pet i pol godina za kormilom Intera.