°C 4

Toplak: Emocije su radile, bilo se lijepo vratiti, ali ovo je surovi profesionalizam

17.02.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera poraženi su u važnoj utakmici u borbi za ostanak u HT Prvoj ligi. U Zaprešiću je slavio Varaždin pod vodstvom Samira Toplaka, trenerske legende Žutih, koji je u siječnju nakon gotovo šest godina morao napustiti klupu dolaskom novih ljudi u klub.

Inter je poveo u 19. minuti preko Rusa Serderova, nakon sjajne duge lopte Postonjskog i asistencije Roma.

Pola sata prije kraja izjednačio je iskusni Leon Benko, a Varaždin je do potpunog preokreta došao u 70. minuti kada se Vinko Petković sjurio s centra igrališta, prošao kroz domaću obranu i preciznim udarcem svladao Freliha.

 

"Bila je teška utakmica, u početku smo bili bojažljivi, ali smo nakon pola sata shvatili da možemo protiv njih igrati. U poluvremenu smo se dogovorili da moramo kontrolirati ovu utakmicu. Sreća nas je malo i pomazila, ali smo ju i zaslužili. Sretan sam, vratili smo se u igru, a što je najvažnije moji igrači vidjeli su da imaju kvalitetu. Iako su ih svi otpisali moraju meni vjerovati, imamo još puno posla, ali ova pobjeda je veliki zamašnjak," istaknuo je nakon slavlja Toplak.

Emotivno je proživio povratak u Zaprešić...

"Pet i pol godina se ne može izbrisati, bilo je predivno i zahvaljujem Interu na povjerenju i prekrasnim danima koje sam ovdje proveo. Ovo je surov profesionalizam, ali bilo mi se lijepo vratiti. Emocije su radile, brzo je stigao povratak, ali čim je krenula utakmica bio sam maksimalno fokusiran."

Željko Petrović bio je razočaran ishodom.

"Ovo je bio neočekivan poraz. Vodili smo i imali nekoliko dobrih prilika za riješiti utakmicu. Bili smo jako dobri u prvih pola sata. U nastavku smo prepustili inicijativu gostima i naravno nakon izjednačenja oni su dobili krila, mi smo dodatno potonuli. Imali smo i tada nekoliko prilika, ali nismo zabili i kazna je stigla..."

U početnoj postavi su ispred Freliha bili Rom, Soldo, van Bruggen i Bosec, u vezi Postonjski, Mlinar i Conev, na krilima Mitrović i Serderov, a u vrhu napada povratnik Komnen Andrić, koji se i nije baš proslavio. u nastavku su ušli Martic, Bilobrk i Zamouri, ali bez pravog učinka. 

"Nakon pobjede nad Istrom i boda u Osijeku sad smo ovim porazom opet tamo gdje smo bili. Moramo pozitivno razmišljati, moji igrače dobro rade, daju sve od sebe, ali naravno kako ima grešaka. Moramo ostati mirni, nastaviti s poslom i mislim kako će sve biti kako treba. Imamo težak raspored, ali teško je i Istri i Varaždinu."

U idućem kolu Inter ide na najteže gostovanje, kod Dinama na Maksimir, u nedjelju od 15 sati.

"Vratili smo ih u život, zakomplicirali smo si situaciju jer ovo nismo smjeli izgubiti. I remi bi bio odličan, ali moramo se nastaviti boriti i ostati među prvoligašima," zaključio je trener Intera. 

Inter je na nakon 22 kola trenutno na osmoj poziciji sa 17 bodova, dva više od Istre 1961 i Varaždina.