°C 6

Talentirani Ljubić dvostruki strijelac, Inter napunio mrežu Maksimira

24.07.2019.

Damir Žbulj

Nakon remija na otvaranju sezonu u Velikoj Gorici nogometaši Intera odigrali su i prijateljski dvoboj s trećeligašem Maksimirom, u kojem je trener Samir Toplak u početnoj postavi dao priliku igračima trenutno iz drugog plana.

Debitirao je i kamerunski napadač Willliam Tchuameni, koji je odmah zabio i svoj prvu pogodak za Žute.

-->> Kamerunski napadač pojačao Inter i debitirao pogotkom

Inter je na kraju slavio uvjerljivu 4:0 (2:0) pobjedu.

Početnu prednost osigurao je Postonjski u devetoj minuti, iz kaznenog udarca kojeg je izborio Mitrović.

U finišu prvog poluvremena vodstvo je udvostručio mladi 19-godišnji veznjak Juraj Ljubić, sjajnim dalekometnim pogotkom.

U nastavku je Toplak dodatno 'ispremiješao' sastav, a istaknuo se Marin Galić, s dvije asistencije. Prvo desetak minuta prije kraja za drugi gol Ljubića, a onda i u završnici susreta, kad je ubacio za Kamerunca Tchuamenija.

Ljubić je rodom iz Mostara, a iz svog Zrinjskog je na početku svog nogometnog puta stigao upravo u Maksimir.  Četiri godine proveo je u nogometnoj školi Dinama, a poslije toga se  zaputio u talijanski SPAL, gdje je igrao za U19 sastav. Lani se vratio u Hrvatsku, u mladu momčad Intera, a ovog ga je ljeta Toplak priključio seniorskoj ekipi. Juraj je upisao nastupe i za sve mlađe selekcije hrvatske  nogometne reprezentacije. 

"Bio sam godinu dana u SPAL-u, igrao za Primaveru (mladu momčad) tog kluba. Zatim sam došao u Zaprešić, procijenivši da ću ovdje dobiti pravu priliku za afirmaciju. Godina u Italiji donijela mi je mnogo lijepog i važnog iskustva. Želim zahvaliti treneru na povjerenju, ali i suigračima na suradnji. Mnogo mi znači i to što često treniram sa seniorskom momčadi," rekao je nedavno talentirani 19-godišnjak. 

Slavljeničko raspoloženje pokvarila je ozljeda Gordana Barića, koji izgledno neće biti na raspolaganju u petak kad u goste Interu stiže Istra 1961.

U početnoj postavi protiv Maksimira bili su tako vratar Matković pa Tomek, Soldo, Nekić, Čeliković, Postonjski, Špoljarić, Barić, Ljubić, Mitrović i Mamut, dok su još, uz Galića, Grgića i Tchuamenija, igrali Tatomirović i Šlogar.