°C 11

Stotinjak profesionalaca i amatera bickliralo je na "Putu bijele rode"

11.06.2018.

Vana Pocrnjić

U organizaciji TZ općine Pisarovina i Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije, u nedjelju, 10. lipnja održana je biciklijada „Put bijele rode“. Stotinjak profesionalaca i amatera svih uzrasta, unatoč izuzetno toplom vremenu, uživalo je vozeći od centra općine Pisarovina kroz netaknute dijelove prirode uz rijeku Kupu sve do zavičajnog muzeja Donja Kupčina.



Biciklijada „Put bijele rode“ održana je po treći put s ciljem promocije zaštite i promocije prirodnih ljepota Zagrebačke županije.

Start biciklijade je bio na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini a kod crkve sv. Marije Magdalene u Donjoj Kupčini slijedio je blagoslov bicikala i sudionika te zajednička fotografija. Biciklijada se nastavila do Zavičajnog muzeja Donja Kupčina. Nakon odmora i okrijepe, organizirano je besplatno razgledavanje Zavičajnog muzeja Donja Kupčina.

Objašnjavajući zašto se biciklijada zove „Put bijele rode“ ravnateljica Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije Martina Glasnović istaknula je -Bijela roda je pokazatelj zdravog života, zdravog tla, zdrave vode i čistog okoliša. Općina Pisarovina je općina s najviše gnijezda u Zagrebačkoj Županiji, a tu se nalazi i selo roda u Zagrebačkoj županiji, Donja Kupčina - selo s gotovo 30 gnijezda roda.

(Foto: Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije)