°C 14

Sesar: Čestitam svojim igračima, neka sad uživaju!

14.02.2019.

Damir Žbulj

Spektakularan uspjeh ostvarili su košarkaši Gorice na završnici Kupa Kreše Ćosića u Splitu. Sjajnom igrom i sigurnom pobjedom nad domaćinom Final 8 turnira izborili su polufinale i veliki okršaj s braniteljem naslova, Cedevitom.

-->> Povijesno slavlje na Gripama: Gorica srušila Split za polufinale Kupa Kreše Ćosića!

"Htio bih čestitati svojim momcima na sjajnoj igri, na sjajnom zalaganju. Rekao sam im i prije dvoboja kako je ovo utakmica u kojoj doslovno nemaju što izgubiti, kako samo mogu pobijediti. Borili su se i bili su hrabri,"poručio je trener Gorice Josip Sesar, koji je i emotivno vezan i za splitske Žute, jer im je još 2003. godine, s Rađom i Zdovcem, donio jedini naslov prvaka Hrvatske.

"Zahvalio bih se publici na divnom dočeku. Svaki pud kad bih stigao ovdje kao trener, lijepo su me primili..."

Goričani su Split ove sezone već jednom svladali, ali u našoj Gradskoj sportskoj dvorani. Slavlje na Gripama poseban je uspjeh...

"Dobro som se pripremili! Primili smo samo 63 poena od domaćina dovoljno govori koliko smo bili fokusirani cijelu utakmicu. O našoj volji i želji dovoljno govori 39 skokova, što je inače forte igre Splita."

"Posebno me veseli reakcija Ivana Papca! Svi ga znamo kao mirnog dečka, a pokazao je velike emocije,"istaknuo je strateg Gorice. 

"Ovo je jedna velika pobjeda, jedne radišne ekipe. Moram još jednom reći kako bih ovu pobjedu ipak mijenjao za onu u prvenstvu, kad dolazimo u Split, jer smo tamo u većim problemima."

Nije bilo prevelikog slavlja...

"Zbog respekta prema Splitu nisam dozvolio igračima da previše slave na parketu nakon utakmice. Poslao sam ih u svlačionicu da se provesele, a već u četvrtak imamo novu utakmicu."

Što se može napraviti protiv Cedevite?

"Možemo izaći na parket," u svom je stilu 'ispalio' Sesar, nasmijavši okupljene novinare na Gripama.

Nastavio je u ozbiljnijem tonu...

"Kolegi Rimcu može predstavljati određeni problem što može igrati tek s dva stranca. Oni su definitivno favoriti. Ne znamo može li se uopće reći da imamo ikakve šanse. reći ću svojim igračima da uživaju u ovome što su napravili, da se bore protiv jedne 'Eurokup momčadi', koja ima sjajnog trenera. Pokušat ćemo parirati što je više moguće."

Teško se pripremiti za jednu ovakvu utakmicu u manje od 24 sata. Bez obzira na kvalitetu suparnika, ovakav sustav natjecanja nije pravedan i u interesu hrvatske košarke.

"Igrači imaju 'buđenje po izboru', oko podneva ćemo imati sastanak i pripremu utakmice. Moram svoju ekipu upoznati s individualnim karakteristikama pojedinih igrača. Cedevita je ogromni favorit cijelog Kupa i bit ću zadovoljan da barem prvo poluvrijeme provedemo u nekom egalu. Nećemo se predati unaprijed, pokušat ćemo sve, ali definitivno je prevelika razlika u kvaliteti."

Sesar se nada kako će splitska publika pružiti podršku Gorici u dvoboju sa zagrebačkom Cedevitom.

"Idem od utakmice do utakmice i nisam razmišljao o tome hoće li prolazak u polufinale biti najveći uspjeh kluba ili moj. Uopće ne gledam to. Na početku sam svoje trenerske karijere, idem korak po korak. Nadam se da će publika doći barem u broju kao što su bili na ovoj utakmici. Nadam se da će dvorana biti ispunjena i da će podršku dati Gorici."

NAMA OVO NIJE IZNENAĐENJE

Lovro Mazalin također je dao svoj doprinos u ovom povijesnom slavlju: "Stvarno bih htio pohvaliti sve momke, naše trenere i cijeli stručni stožer na ovakvoj utakmici. Stvarno smo dali sve od sebe, borili smo se. Rekli su nam da su oni favoriti, ali za nas ovo nije nikakvo iznenađenje. U utakmici protiv Cedevite dat ćemo 200 posto i ostavit ćemo srce na terenu.“

Polufinalni okršaj Gorice i Cedevite na rasporedu je od 19 sati. U prvoj poluzavršnici na Gripama sastaju se u velikom derbiju Zadar i Cibona (16.30 sati).