°C 10

Savršen debi novog trenera Gorice: Sve pohvale idu igračima!

01.03.2020.

Damir Žbulj

Šok terapija u HNK Gorica ipak je uspjela! Otkaz Sergeju Jakiroviću nakon rezultatske katastrofe na Poljudu i angažiranje litavskog trenera Valdasa Dambrauskasa ipak su doveli Goričane do devete ovosezonske pobjede!

Sva tri boda protiv Prelecove Istre bili su imperativ, a igrači su pokazali karakter te su nakon borbene partije apsolutno zaslužili ovo 3:0 (0:0) slavlje...

Goste je načeo upravo Prelecov kum, Matija Dvorneković, koji je u 57. minuti, na asistenciju Jiloana Hamada, probio vratara Čondrića.

Bio je to dvoboj u kojem su Puljani također tražili svoju šansu, imali neke sjajne prilike, ali je dvoboj na stranu Gorice deset minuta prije kraja usmjerio dalekometni pogodak Michala Maslowskog, koji je odmjerenim, ali izuzetno preciznim udarcem s 20-ak metara loptu poslao u sami kut protivničkog gola. Loptu mu je proslijedio srpski napadač Ognjen Mudrinski, koji je upisao prvih 20 minuta u dresu Gorice. 

Odličan posao zaključio je motivirani i raspoloženi Kristijan Lovrić, koji je tijekom utakmice imao nekoliko dobrih pokušaja, u samom finišu prvog poluvremena iz slobodnog udarca uzdrmao je i vratnicu, ali je u sudačkoj nadoknadi dvoboja fantastičnim udarcem s 25 metara dodatno razveselio navijače na tribini Gradskog stadiona i stavio šlag na tortu ove ipak teško izborene pobjede.

Litavac Dambrauskas nije svojim dolaskom uveo previše promjena u početni sastav, no, jedna je bila vidljiva. Jiloan Hamad zaigrao je od prve minute iza isturenog Ndiayea, što se na kraju pokazalo i ključnim za prvi gol Gorice. 

Na mjesto desnog beka vratio se Musa, nakon odrađene suspenzije Jovičić je ponovno bio ključni čovjek obrane, što je i potvrdio kod najveće prilike gostiju, kad je na gol liniji blokirao pokušaj Guzine, nakon što je Kahlina majstorski odbio pokušaj Grujevića. 

Novi trener ovom je pobjedom dobio potrebni mir prije novih izazova, a i dalje će imati puno stvari za popraviti. Žuto-zeleni su stvorili nekoliko opasnih situacija pred vratima kapetana Gorice, koji je imao dosta posla, a u finišu dvoboja Delić je uzdrmao gredu. Golove su Goričani ponovno zabili na temelju individualne kvalitete i za popraviti taj napadački segment sigurno će Dambrauskasu biti potrebno vremena...

U ovom trenutku najvažnije je da se iz svlačionice ponovno zaorila  dobro poznata pobjednička pjesma... 

Gorica je na ljestvici ostala na šestoj poziciji, ali je s 34 boda stigla na samo pet manje od Osijeka.

Pohvale za borbenu i požrtvovnu partiju su na kraju nogometaši Gorice zaslužili i od svog novog trenera, Litavca Valdasa Dambrauskasa.

"Sve zasluge idu igračima. Pokazali su strast i karakter. Rezultat je na kraju najvažniji, a mi smo uspjeli pobijediti i zaista sam sretan..."

"Klub i ljudi koji stoje iza njega su to zaslužili," posebno je naglasio!

Novi izazov za Dambrauskasa i Goricu je već u srijedu od 17 sati na gostovanju kod Varaždina, koji je sa Samirom Toplakom na klupi u posljednje tri utakmice upisao pobjedu u Zaprešiću, očekivani poraz od Lokomotive i remi kod Slaven Belupa. Varaždinci igraju puno bolje i sigurno kako će u svojoj borbi za opstanak napraviti sve kako bi iznenadili. Toplak je s Interom često znao namučiti Goričane...

"Dugo nije bilo slavlja, a uz malo sreće stigli smo do pozitivnog rezultata."

"Nakon tri dana nisam imao previše vremena za neke promjene, fleksibilan sam i vidjet ćemo kako ćemo se adaptirati za iduće utakmice."

"Moram se zahvaliti bivšem treneru Jakiroviću, momčad je odlično pripremljena. Jednostavno, takvav je naš život trenera, rezultat je u konačnici najvažniji," zaključio je za kraj Dambrauskas.