°C 17

Šandor osigurao nastup na Svjetskom prvenstvu: Nameće se kao ozbiljan kandidat za visok plasman

10.06.2019.

Damir Žbulj

Velimir Šandor ostvario je fantastičan rezultat na posljednjem Grand Prix natjecanju u talijanskom Grossetu, čime je osigurao svoj nastup na Svjetskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, koje će se u studenome održati u Dubaiju.

-->> Velimir Šandor zlatni u Italiji!

Brončani hrvatski paraolimpijac iz Rio de Janeira i član AKOSI Uspon je disk u svoj kategoriji bacio samo osam centimetara kraće od dosadašnjeg hrvatskog rekorda.

"Postignutim rezultatima na ovom natjecanju Velimir Šandor i Miljenko Vučić, koji je po prvi put nastupio u kategoriji slijepih atletičara u bacanju kugle i s 12.99 metara zauzeo četvrto mjesto, osigurali su nastup na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju Nastupima u Grossetu, kao i na još nekoliko svjetskih grand prix natjecanja održanima ove sezone, nekoliko naših sportaša nameću se kao ozbiljni kandidati za visoki plasman na Svjetskom paraatletskom prvenstvu. U studenom, u Dubaiju očekujem da će hrvatske boje braniti 12 paraatletičarki i paraatletičara," poručio je izbornik reprezentacije Damjan Sedić.

Šandor je na prethodna dva Svjetska prvenstva, u Dohi i Londonu, osvojio broncu i možda je stigao trenutak za dodatni rezultatski iskorak sjajnog turopoljskog paraolimpijca.

(Foto: Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom - Hasosi)