°C 14

Samostrel: Dubrava ponovo na krovu svijeta

17.07.2017.

Igor

U subotu je u Osijeku završilo Svjetsko prvenstvo u samostrelu-field, na kojem su ponovo dominirali hrvatski strijelci, točnije - Dubravci: Domagoj Pereglin u muškoj, Valentina Pereglin u ženskoj i Luka Štrbenac u juniorskoj konkurenciji osvojili su naslove svjetskih prvaka!

Srebrnu medalju u juniorskoj konkurenciji dohvatio je Martin Oborovečki, a brončane medalje Mihaela Oborovečki u juniorskoj, Sanji Komar u ženskoj i Borna Banovec u kadetskoj konkurenciji. Nikolina Krivanek, Marijan Kajfeš i Željko Tijan osvojili su četvrta mjesta, Andrej Krstinić bio je peti, a Ivan Borak sedmi. U ekipnim i pojedinačnim konkurencijama Hrvati su, dakle, osvojili ukupno 11 odličja.

Nije neočekivani, ni neobično da se i ovaj put Dubrava digla na noge-dočekali su svoje samostrelaše, a "odbor za doček" predvodio je ovaj put zamjenik načelnika Ante Grizelj, koji nije krio zadovoljstvo rezultatima svojim mladih sumještana: 

–Ovo je veliki uspjeh za našu općinu. Ovi mladi sportaši ime Dubrave pronose, ne samo Lijepom našom, nego i svijetom! Čestitam svima na ovom uspjehu, a ono što ćemo mi u općini nastojati jest da više sredstava izdvajamo za sport, te da ta izdvajanja budu što pravednija! – kazao je.

Galerija slika

Samostrel: Dubrava ponovo na krovu svijeta Samostrel: Dubrava ponovo na krovu svijeta Samostrel: Dubrava ponovo na krovu svijeta