°C 7

HNK Gorica: Prva liga je prioritet

21.02.2018.

Redakcija

Nogometaši Gorice marljivo se spremaju za nastavak svoje drugoligaške sezone, koji je zakazan u nedjelju 4. ožujka u 13 sati na Gradskom stadionu protiv druge momčadi Hajduka, uz izravan prijenos na HNTV-u.

Trener Ivan Prelec dobio je nekoliko pojačanja, u klub su stigli povratnik Matija Dvorneković, Gruzijac Giorgi Mchedlishvili, Rumunj Victor Astafei i Nigerijac Iyayi Atiemwen. Gorica će biti 'jača' i za novog sportskog direktora, u siječnju je predstavljen novi izvršni dopredsjednik kluba, Litavac Nikoličius Mindaugas pa će HNK Gorica u pohodu na Prvu HNL imati poprilično internacionalan pečat.

"Ambicije i planovi su veliki, ali ne želimo preskakati stepenice. Idemo korak po korak, cilj je ulazak u elitni razred hrvatskog nogometa. Doveli smo četvoricu igrača koji će nam pomoć u ostvarenju ambicija. Već smo ranije potpisima Ojame i Maslowskog pokazali kako idemo u pravom smjeru, vjerujem kako će i novi igrači pridonijeti u našim planovima," naglasio je Mindaugas.

"U završnoj smo fazi priprema, 90 posto onog što smo planirali smo i uspjeli odraditi. Imali smo odlične uvjete za rad u Medulinu, radili smo na prirodnoj travi i jedino što nas je poremetilo je što smo po povratku u Veliku Goricu zbog vremenskih uvjeta morali nastaviti trenirati na umjetnoj podlozi. Imali smo samo jednu 'težu' ozljedu, Zenko je dobio udarac na utakmici protiv Maksimira. Svi ostali su odradili sve što smo planirali i mene to kao trenera silno veseli. Vjerujem spremni ulazimo u sve izazove koji su pred nama! Najveće pojačanje je što smo zadržali okosnicu momčadi i samo smo to upotpunili s igračima koji pokazuju kako će biti pojačanja," najavio je trener Goričana Ivan Prelec, koji je mora biti svjestan pritiska rezultata što ga očekuje u proljetnom dijelu sezone:

"Ne bježimo od klupskih ambicija i ulaska u prvu ligu, ali mi se bavimo tek idućom utakmicom koja je pred nama te kako ćemo iz susreta u susret zadržati stabilnost i u kontinuitetu postizati dobre rezultate, kako bismo na kraju i izborili promociju među prvoligaše."

Ključna karika uspjeha Goričana trebao bi biti 'domaći dečko' Matija Dvorneković: "Vratio sam se s jednim ciljem kako bih ostvario svoj san, kako bih u svom gradu sa svojim klubom igrao tu 'neprežaljenu' Prvu ligu. Pričat ćemo na terenu!"

Astafei i Iyayi već su u svom debitantskom nastupu postigli pogotke, nadamo se kako će ih biti i kad krene nastavak sezone.

"Od prvog dana vidio sam kako sam stigao među dobre igrače i osjećam se ovdje kao kod kuće. Želim da ostvarimo ciljeve, ali ne mogu ništa obećati. Nogomet je timski sport i dat ću sve od sebe kako bih pomogao," istaknuo je Rumunj dok je Nigerijac dodao:

"Svi su se ovdje potrudili kako bih osjećao dobrodošlicu, Nadam se kako ću se na terenu naći na pravom mjestu i pravom vremenu."

Gruzijac Mchedlishvili zahvalio se predsjedniku, sportskom direktoru i trener Prelecu na angažmanu: "Sretan sam što sam ovdje, odlična je atmosfera, igrači su dobri, dobar je trener i to mi je važno. Cilj je ulazak u Prvu HNL i napravit ću sve što je u mojoj mogućnosti kako bih se to i ostvarilo."

Predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko jasan je u svojim planovima: "Gorica je zacrtala ove sezone plasman u prvu ligu i to je prioritet kluba. Napravit ćemo maksimum s našeg sportskog aspekta kako bismo te ambicije i ostvarili. Tijekom prošle godine smo sklopili ugovore sa stranima parterima, doveli smo novog izvršnog predsjednika i sportskog direktora."

Grad Velika Gorica financijski će sudjelovati u klupskim ambicijama: "U Gradskom proračunu su predviđena sredstva za dovršenje potrebne infrastrukture Gradskog stadiona. Maksimalno se provode pripreme za završetak onih stvari koje su potrebne za natjecanje u Prvoj HNL, rasvjeta i brojači na ulazima. Nadam se kako će do početka nove sezone to i napraviti," dodao je Črnko te naglasio za kraj:

"Klub je ozbiljan, spremni smo se uhvatiti u koštac s izazovom koji je pred nama i smatram kako ćemo to kvalitetno i odraditi. Ne idemo u prvu ligu 'plesati' jednu sezonu, nadam se kako ćemo se tamo dugo, dugo zadržati."

Posljednju provjeru prije početka drugog dijela sezone Gorica će imati u subotu 24. veljače protiv Lučkog. U planu su dvije pripremne utakmice, jedna s početkom u 11, a druga od 13 sati. (Damir Žbulj)