°C 8

Proglašeni najbolji sportaši Svete Nedelje u 2017.

05.02.2018.

Maja Ivčić

Jučer je u školsko sportskoj dvorani OŠ Vladimira Deščaka održana svečana dodjela nagrada i priznanja najboljim sportašima Svete Nedelje za 2017. godinu.

Uz nagrade najboljima, priznanja su dodijeljena i sportskim nadama, sportskim kolektivima grada Svete Nedelje te zaslužnim sportskim djelatnicima i kolektivima za iznimna sportska ostvarenja, stručni rad i za osobite zasluge pojedincima i kolektivima koji su pridonijeli sportskom ugledu Grada Svete Nedelje za 2017. godinu.

Predsjednik Sportske zajednice Zoran Žitković, uz čestitke laureatima, kao i svim nominiranim sportašima, zahvalio je svim sportskim djelatnicima, bez čijeg rada teško da bi udruge i klubovi mogli djelovati.

Plakete, medalje i novčana priznanja najboljim sportašima u svim kategorijama, a djevojčicama i djevojkama i bukete cvijeća uručili su dužnosnici Sporteske zajednice i Grada Sveta Nedelja, dok ih je gradonačelnik Dario Zurovec sve pozdravio i čestitao im. 

Evo nagrađenih:

U kategoriji najbolji sportaš do 10 godina plaketom je nagrađen Oliver Poljak, Stolnoteniski klub Sveta Nedelja – Novaki, a kao najbolja sportašica do 10 godina nagrađena je Petra Ugarković, JK Sakura.

U kategoriji najbolji sportaš 10-12 god. nagrađen je Matej Dutković, JK Sakura, a
najbolja sportašica 10-12 godina je Josipa Hriberski, ŠŠD Žabac.

U kategoriji najbolji sportaš 12-14 godina nagrađen je Roko Zečević, TKD Motiv+, a kao najbolja sportašica 12-14 godina nagrađena je Lea Podgorski, JK Sakura.

U kategoriji nagrada za sportsku nadu do 15 godina nominirani i nagrađeni su:
Kristijan Bartol, NK Bestovje; Jan Lacković, TKD Motiv+; Lovro Petravić, NK Sava Strmec; Lovro Previšić, NK Sloga Brezje; Lovro Franjić, NK Sloga Brezje; Sara Golubić, JK Sakura; i Ana Ugarković, JK Sakura.

U kategoriji najbolja muška ekipa do 10 godina nagrađeni su Prstići NK Bestovje.

U kategoriji najbolja ženska ekipa do 14. godina nagrađene su Atletska sekcija 5. i 6. razredi djevojčice, ŠŠD Žabac

U kategoriji najbolja muška ekipa 10 do 14 godina nagrađeni su Dječaci U10, U12 i U14, JK Sakura

U kategoriji najbolji sportaš 14-16 godina nagrađen je Bruno Stojanović, KKK Domenica, a kao najbolja sportašica 14-16 godina nagrađena je Sara Arlavi, ŠK Sveta Nedelja

U kategoriji najbolji sportaš 16-18 godina nagrađen je Mateo Raič, KKK Domenica, a kao najbolja sportašica 16-18 god. nagrađena je Jana Kovačević, STK Sveta Nedelja – Novaki

U kategoriji najbolja ženska ekipa 14-18 godina nagrađene su Kadetkinje ŽRK Sloga Sveta Nedjelja.

U kategoriji najbolja muška ekipa 14-18 godina nagrađeni su Kadeti ŠK Sveta Nedelja

U kategoriji ekipna novčana nagrada za osvojeno 1. mjesto novčanim bonovima u vrijednosti 2000 kn nagrađeni su: ŠRD Sloga Orešje seniori; ŠRD Štuka Strmec kadeti; STK Sveta Nedelja – Novaki seniori; Atletska sekcija dječaci 7. i 8. razredi ŠŠD Žabac; .NK Bestovje prstići i JK Sakura - ekipa djevojčica u kategoriji U10, ekipa mješovito u kategorijama U10, U12, U14 i U16.

U kategoriji najbolja ženska ekipa iznad 18 godina nagrađene su Seniorke STK Sveta Nedelja Novaki.

U kategoriji najbolja muška ekipa iznad 18 god. nagrađeni su Seniori ŠRD Sloga Orešje.

U kategoriji najbolji sportski kolektiv nagrađen je JK Sakura.

U kategoriji priznanje za osobite zasluge kojima su pridonijeli sportskom ugledu Grada Svete Nedelje nagrađen je Drago Prahin.

U kategoriji najbolji sportaš iznad 18 godina nagrađen je Borna Vlašić, AKK Sveta Nedjelja, a u kategoriji najbolja sportašica iznad 18 godina nagrađena je Danijela Bolfek, ŽRK Sloga Sveta Nedjelja.

U kategoriji najuspješniji trener, za pojedince koji su svojim radom i djelovanjem u protekloj natjecateljskoj godini s ekipom i natjecateljima pojedincima polučili najbolje rezultate i koji su dali izuzetan doprinos razvoju sporta u Gradu Sveta Nedelja, nagrađeni su Domagoj Francetić, NK Bestovje i Karlo Lacković, JK Sakura.
U kategoriji zaslužni sportski djelatnik za pojedince koji su svojim radom i djelovanjem u protekloj natjecateljskoj godini dali izuzetan doprinos razvoju sporta u Gradu Sveta Nedelja, nominirani i nagrađeni su: Krešimir Dangubić, HNK Tigar Rakitje; Davor Martinko, NK Sava Strmec i Vladimir Sekelj, KKK Dominica.

Za 10 godina rada i aktivnosti u sportu nagrađen je Damir Horvat, BK Sveta Nedjelja, a u kategoriji jubilarno priznanje kolektivu, za 45 godina rada i aktivnosti u sportu nagrađen je ŽRK Sloga Sveta Nedelja.

U kategoriji priznanje za životno djelo, za pojedince s najmanje tridesetogodišnjim neprestanim aktivnim radom u sportu tijekom kojeg su dali izuzetan doprinos u razvoju i promociji športa u gradu Sveta Nedelja, nagrađen je Željko Mrkić, NK Sava Strmec.

U ime svih nagrađenih, Vladimir Sekelj zahvalio je na dobivenim nagradama i priznanjima Sportskoj zajednici, Komisiji za dodjelu nagrada, Gradu Svetoj Nedelji, gradskim dužnosnicima i gradskim vijećnicima, školama i profesorima, sportskim djelatnicima i posebno roditeljima mladih sportaša.

(izvor: Grad Sveta Nedelja)