°C 15

Prilika generacije: Važan je jedino prolaz u finale, nebitno na koji način

24.04.2019.

Damir Žbulj

Nogometaše Intera u srijedu od 18 sati na ŠRC Zaprešić očekuje jedna od važnijih utakmica u klupskoj povijesti.

Div iz predgrađa ima priliku ući u finale Hrvatskog nogometnog kupa, natjecanja koje je osvojio 1992. godine.

"Iskreno se nadam da će igrači koji nisu osjetili ovakvu utakmicu shvatiti o kakvoj se prilici radi. To je prilika generacije, ali i svakog pojedinca. Kada dođeš na utakmicu od borbe za trofej, to je nešto zaista veliko. Stoga vjerujem da će svi dečki prepoznati snagu trenutka i baciti se na glavu u potrazi za plasmanom u finale. Radimo na psihološkoj pripremi i želimo maksimalan angažman, u tom će slučaju sve biti moguće," poručio je trener Samir Toplak u najavi velikog dvoboja s Rijekom.

"Crpimo snagu iz subotnje utakmice s Goricom, koju smo limitirali i nije nam postigla gol iz igre, već oba s bijele točke. Istodobno, smatram kako je Rijeka uzdrmana visokim 4:0 porazom u Splitu. Pokušat ćemo i to iskoristiti," prenosi službena klupska stranica.

Prvoligaš iz Zaprešića je posljednji put u polufinalu Kupa bio prije 26 godina...

"Spremamo se na sve i važan je jedino prolaz u finale. Nebitno na koji način. Ako trebamo 120 minuta kopati - kopat ćemo. Ukoliko ipak Rijeka bude bolja, čestitat ćemo im. Ali, ovo je utakmica nakon koje si ne smijemo ništa moći predbaciti."

Rijeka je nedavno u prvenstvu na Rujevici s nestvarnih 7:0 deklasirala Inter, međutim, Kup je apsolutno nepredvidivo natjecanje i u jednoj utakmici sve je moguće.

"Na papiru i prema statistici trebali bismo pobijediti, ali znam da će biti sve, samo ne lagano. Inter je dignuo svoju igru u zadnje vrijeme. Moramo se spremiti na tešku utakmicu, dužni smo popraviti dojam iz Splita koji je bio katastrofalan. Važnost utakmice je velika i napravit ćemo sve da se plasiramo u finale," naglasio je trener Rijeke Igor Bišćan.

Finale je na rasporedu 22. svibnja, a svoje mjesto u Puli osigurao je zagrebački Dinamo, 2:0 pobjedom u utorak nad Osijekom na svom Maksimiru.