°C 10

Prijavi se na 58. Noćnu utrku i doživi ljepote Samobora

24.05.2019.

Josipa Hodalj

Noćna utrka grada Samobora održava se u petak, 24. svibnja, s početkom u 18:30 sati, sa startom i ciljem na Trgu kralja Tomislava. Ovo je 58. Noćna utrka grada Samobora.

Tradicionalna Noćna utrka grada Samobora zaživjela je u sasvim novom ruhu, a danas je to prava gradska utrka koja povezuje sport i ljepote Samobora. 


Utrku organizira Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor, na inicijativu Grada Samobora i Samoborskog športskog saveza, s ciljem revitalizacije nekad popularne utrke.
Utrka je posvećena Josipu Leopoldu, osnivaču ove i brojnih drugih sportskih manifestacija u Samoboru. 


Trče se dvije utrke, na 5 i 10 kilometara, kroz sam centar grada, uz regulaciju cestovnog prometa. Sudjelovat će preko 500 trkača iz Hrvatske i inozemstva, najviše iz susjedne Slovenije, uključujući i više od 200 školaraca. 


Već tradicionalno, u 18:30 sati prvi će startati školarci, u 19:00 sati je start utrke na 5 kilometara, a u 20:00 sati start je utrke na 10 kilometara. 


Kako bi se ovakva utrka mogla održati, na ponos svih Samoboraca, nužno je uspostaviti posebnu regulaciju prometa koja će jamčiti sigurnost sudionika, a bit će uspostavljena u vremenu od 17:30 do 22:00 sata.


Sve o regulaciji prometa možete pronaći na službenim stranicama grada Samobora
Zainteresirani se mogu prijaviti putem linka

Kako je trkačima i organizatorima bilo prošle godine, na 57. Noćnoj utrci Grada Samobora, možete pogledati u nekoliko galerija (prva, druga i treća galerija) na Facebook profilu Noćna utrka Grada Samobora