°C 7

Prelec zna što ga čeka na Udarniku, Jakirović pamti lijepa vremena sa Zagrebom

25.09.2019.

Damir Žbulj

Veliku Goricu u srijedu očekuje pravi nogometni dan. Prvo će na Udarniku od 15.30 sati s Istrom 1961 kod svog Kurilovca 'gostovati' Ivan Prelec i Damir Grlić Cico, nakon čega će se svi turopoljski ljubitelji nogometa moći 'preseliti' na Gradski stadion, jer će od 18 sati dvoboj šesnaestine finala Kupa igrati HNK Gorica i Zagreb, bivši prvak Hrvatske, koji je danas pao na niske grane i trenutno životari u donjoj polovici ljestvice 4. HNL Središte.

Strateg Gorice Sergej Jakirović ostavio je dubok trag u Kranjčevićevoj, a dres Pjesnika nosio je između 2003. i 2005. godine. Jedne sezone bio je i najbolji asistent HNL-a.

"Pamtim to vrijeme po jako dobroj momčadi koja se okupila, po puno vrhunskih igrača, pa i ne čudi što smo u sezoni 2004./2005. do samoga kraja, do dva ili tri kola prije završetka prvenstva, bili u borbi za naslov prvaka. Na kraju je titulu osvojio Hajduk ispred Intera, a meni su ostale samo pozitivne uspomene na to razdoblje moje igračke karijere", prisjetio se Jakirović.

"Imamo protivnika koji danas igra u četvrtom rangu, ali svjesni smo da je ovo Kup, u kojem su iznenađenja uvijek moguća. Naravno da ću od svojih igrača tražiti maksimalno ozbiljan pristup, profesionalnost i potpuni angažman. Budući da u posljednje dvije prvenstvene utakmice nismo uspjeli postići pogodak, to će nam biti prvi cilj, ali jasno da ih želimo zabiti i više od jednog, odnosno što prije riješiti utakmicu u svoju korist", naglasio je Jakir.

Svoje igrače je pripremio za suparnika...

"Moj je posao biti spreman za svakog protivnika i naravno da znamo tko igra za Zagreb, odnosno koje su kvalitete i nedostaci našega protivnika. Zagreb ima mladu momčad, u kojoj ima perspektivnih igrača, i moramo biti jako oprezni. Ponavljam, u Kupu je uvijek sve moguće i zato je važno što ranije povesti i odvesti utakmicu u smjeru koji nama odgovara", naglasio je Jakirović.

Dvoboj u Kupu dobro će doći Goričanima, kako bi se vratili na pobjedničke staze, ali i kako bi Čabraja i Lovrić odradili suspenzije zbog crvenih kartona zarađenih u Koprivnici. U važnom okršaju protiv Intera u nedjelju u Zaprešiću bit će na raspolaganju...

"To će im pomoći da se na pravi način pripreme za Zaprešić. Svi ostali su na raspolaganju, a o tome tko će igrati odlučit ćemo na dan utakmice", zaključio je Jakirović.

 

 

Lopta 'neće spavati' ove srijede u Kurilovcu jer u šesnaestini finala Kupa u 'goste' dolaze Ivan Prelec i Damir Grlić Cico sa svojom Istrom 1961.

Lani je na Udarniku igrao Slaven Belupo, a ovogodišnji spektakl za pamćenje uveličat će domaći gorički dečki za kormilom pulskog prvoligaša.

No, daleko od toga kako su Kurilovčani bez izgleda, jer je ekipa Perice Vidaka u posljednjih desetak dana očigledno podignula razinu svoje forme i nakon uvjerljive domaće pobjede nad petrinjskom Mladosti željno iščekuje veliki izazov i okršaj s favoriziranim suparnikom.

Kup je oduvijek bilo natjecanje u kojem su iznenađenja ne samo moguća, nego i česta.

Žuto-zelenima je prioritet prvenstvo, a prema tome i glavnina fokusa je na nedjeljnom gostovanju Hajduka na njihovoj Drosini.

Prelec sasvim sigurno neće podcijeniti Kurilovec, ali je poprilično jasno kako neće sve karte baciti na taj dvoboj. Strateg Istre 1961 u Veliku Goricu dolazi većinom s igračima koji su manje igrali i koju se nedavno oporavili od ozljeda.

"U Puli će ostati Ivančić, koji nema pravo nastupa, Einar, Pavić, Perić-Komšić..."

"Od igrača koji su nastupili protiv Rijeke s nama na udarnik dolaze vratar Čondrić, Bosančić, Grujević, Ćuže, Gržan i Lončar," najavio je Prelec.

Istarski ljubitelji nogometa su Vidakovu momčad upoznali još prošle sezone, u trećeligaškim okršajima s Novigradom i porečkim Jadranom.

"Na neki način Kurilovec je druga momčad Gorice. Svi talentirani, mladi i potentni nogometaši idu tamo igrati, a i stručni stožer je iz Gorice," pojasnio je Prela, koji dobro zna što ga čeka na Udarniku.

Uz puno 'mladih i potentnih' nogometaša svojim iskustvom momčad oplemenjuju igrači poput Mislava Čunčića, koji je branio boje Zagreba, dok je Marin Matoš čak i nosio dres Istre.

"Imaju dobar balans između tih mladih i iskusnih igrača. Barem pet igrača, dok sam ja bio trener Gorice, sad nastupa za Kurilovec. Čunčić i Matoš imaju iskustvo i Prve i Druge lige..."

"Definitivno se radi o jednoj ozbiljnoj ekipi i pred nama je ozbiljna utakmica," bez 'fige u džepu' je naglasio Prelec, koji ovu prepreku mora svladati. Puljani su bez pobjede od početka kolovoza, više od 50 dana, kad su svladali Varaždin.

U posljednjih šest utakmica nisu slavili pa je i Prelec pod određenim pritiskom i imperativom dobre igre i rezultata u Kurilovcu.

INTER I VINOGRADAR U GOSTIMA

U šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa od 15.30 sati još zaprešićki prvoligaš Inter gostuje kod Jadrana u Poreču, dok Vinogradar igra kod novogradiške Sloge. 

(Foto: NK Istra 1961)