°C 6

Prelec: Čeka nas neizvjesna utakmica, ali smo za to pripremljeni

26.07.2019.

Damir Žbulj

Velikogoričanin Ivan Prelec debitirao je u HT Prvoj ligi na klupi Istre 1961 porazom na gostovanju kod Hajduka. Puljani su imali svoje prilike, ali nisu uspjeli izvući pozitivan rezultat protiv izuzetno motiviranog suparnika koji je poslije europskog debakla i promijenio trenera.

Prelec je u srijedu, 24. srpnja, proslavio 32. rođendan, a najbolji poklon sigurno bi mu bila pobjeda u Zaprešiću kod Intera.

"Očekuje nas utakmica s Interom koji je u sličnoj situaciji kao i mi – ovo ljeto su radili rekonstrukciju momčadi i još uvijek su u fazi izgradnje. Čeka nas neizvjesna utakmica, ali mi smo za utakmicu pripremljeni. Dat ćemo svoj maksimum”, najavio je Prelec.

-->> Bosec: Istra nam je suparnik po mjeri, očekujem da će ostati na nuli

Inter je u prvom kolu uzeo bod na gostovanju u Velikoj Gorici.

"Pokazali su da su spremni napakostiti svima, bez obzira na velike promjene u svome kadru. Na bekovskim i krilnim pozicijama imaju brze i motorične igrače, koji su spremni ponavljati akcije čitavu utakmicu. Bosec je prošle sezone igrao beka, a sada je prebačen na krilo. Bliže je protivničkom gol i samim time je puno opasniji," analizirao je Prelec.

"Možemo biti zadovoljni, jer smo svjesni kako smo tek krenuli graditi jednu priču. Imamo još puno posla, a s obzirom na to što smo prošli na pripremama i na ovu utakmicu na Poljudu može se reći kako smo napravili kvalitetnu bazu na koju trebamo napraviti nadogradnju," poručio je strateg Istre 1961.

Dvoboj Intera i Istre na stadionu u Zaprešiću na rasporedu je u petak od 20 sati. 

U preostalim susretima drugog kola HT Prve lige sastaju se Slaven Belupo i Dinamo te Lokomotiva i Rijeka u subotu, dok u nedjelju Gorica na svom travnjaku dočekuje Osijek, a Hajduk gostuje u Varaždinu.