°C 7

Otvorene prijave za treće izdanje Cross Hill Run utrke u Križu!

20.03.2019.

Petar Brnada

Run Croatia j.d.o.o. i Općina Križ i službeno su otvorili prijave za treće izdanje utrke CROSS HILL RUN KRIŽ koja će se ove godine održati u subotu 18. svibnja.

-U želji da potiče aktivan život i sport kroz manifestaciju čiji su središnji događaj tri utrke kroz atraktivan brdovit zeleni krajolik, Općina Križ i ove godine kreće u organizaciju treće po redu, još bolje trkačke utrke Cross hill run Križ 2019. – Utrke dobrih želja, powered by Run Croatia- poručili su iz Općine.

Upravo zbog brjegova i neobične rute po kojoj će se kretati utrka od 10 km, 5 km i Kids run, Općina Križ i ove godine surađuje s timom Run Croatia u čijem službenom kalendaru se nalazi i utrka Cross hill run Križ 2019.

-Start utrke je na Trgu Sv. Križa u Križu te se kreće kroz Zagrebačku ulicu, zatim Čoporovom ulicom prema ulici Josipa Badalića u smjeru centra Križa. Iz ulice Josipa Badalića skreće se u ulicu Braće Radića sve do skretanja u Industrijsku cestu. Industrijskom cestom utrka ide u smjeru Novoselca prema Ulici Hrvatske mladeži zatim lijevo kroz Kamenarsku ulicu izbija na Moslavačku ulicu. Moslavačkom ulicom ide se u smjeru centra Križa i to do kružnog toka na kojem se izlazi na drugom izlazu prema centru Križa, točnije ulicom Milke Trnine do Trga Sv. Križa gdje je cilj. Trasa je duga 5 km, a za dionicu od 10 km istrčavaju se dva kruga iste trase- pojasnili su iz Općine Križ.

Od 15– 17 sati  na rasporedu je registracija trkača dok će se u 17 sati održati grupno zagrijavanje uz trenericu Tajči u centru Križa. Utrke na 5 i 10 kilometara startat će u 17:30 sati, a utrka KIDS RUN – revijalna utrka i to učenika od 1-4 razreda i 5-8 razreda, kreće u 19 sati.

Na treće izdanje Cross Hill Run utrke možete se prijaviti sve do 09. svibnja OVDJE, a organizatori poručuju da majicu, medalju i sudjelovanje na tomboli garantiraju za uplate zaključno s gore navedenim datumom. Sve informacije možete dobiti na mobitel +385 91 4430 007 ili na e-mail: sven.veronek@gmail.com.

Cijena startnine iznosi 130 kuna, a u nju je uključen startni broj, digitalno mjerenje vremena te brza objava rezultata na runcroatia.hr i stotinka.hr vođenje evidencije i bodovanja, okrijepe za trkače dužinom staze i na završetku utrke, medicinska pomoć, službena dry fit majica utrke, startni paket (DUKAT FIT mlijeko, voda, MTV UP energy drink, magazin Men’s health i Outdoors…), smještaj trkača u Školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Milka Trnina u Križu (na raspolaganju sanitarni čvorovi s tuševima), pehari po apsolutnim kategorijama + finišerske medalje za sve sudionike, kao i sudjelovanje u kvizu s vrijednim nagradama, party uz bend Free from Nowhere + večera (roštilj) nakon utrke.

Što se tiče popratnih sadržaja, u Križu vas na dan utrke očekuju baloni dobrih želja- pisanje poruka na balone i puštanje istih u zrak na startu, prezentacija lokalnih proizvoda, rukotvorina i OPG-a, animacijske sportske igre za djecu u parku/dječja olimpijada u organizaciji Dječjeg vrtića Križ, podjela zahvala, medalja i pehara, After Run Party s bendom Free from Nowhere, večera (roštilj) za sudionike te kviz s vrijednim nagradama, a utrku će i ove godine voditi Davor Dretar Drele!

Podizanje startnih brojeva i čipova – za sve sudionike održat će se na dan utrke (18.05.2019.) od 15 sati ispred Školske sportske dvorane Osnovne škole Milka Trnina u Križu (Školska ulica), a više informacija o samoj utrci te o plaćanju startnine možete pronaći OVDJE.

Foto: Općina Križ