°C 3

Osijek posljednji gost: Želimo se pobjednički oprostiti od svojih navijača!

18.05.2019.

Damir Žbulj

Maratonska sezona HT Prve lige polako se bliži kraju. Goricu u nedjelju od 19 sati očekuje posljednja domaća utakmica, na Gradski stadion dolazi Osijek, dok će u posljednjem kolu 26. svibnja ekipa Sergeja Jakirovića gostovati kod Lokomotive.

Bila je to sezona za pamćenje turopoljskog nogometa, povijesna iz nekoliko perspektiva, no, najvažnije je da je već davno osiguran prvoligaški opstanak, bez obzira kako ova borba za izlazak u Europu na kraju završila.

Goričani su većinu utakmica odigrali sjajno, dobivali su između ostalih i Rijeku i Hajduk pa i Osijek, kojeg će u nedjelju pokušati svladati još jednom, za gušt navijačima, ali i kako bi do posljednjeg kola ostala otvorena borba za tu četvrtu poziciju. Šanse da Osječani ili Splićani ispuste šest bodova prednosti zaista su minimalne, ali već smo ove sezone od Gorice naučili kako će do posljednjeg zvižduka sigurno odigrati maksimalno!

"Pripremali smo se kao i za svaku drugu utakmicu. Nismo imali puno vremena, nakon Dinama samo imali dva dana regeneracije."

"Sve je jasno, jako su male šanse što tiče izlaska u Europu, ali nema veze. Želimo pobijediti, želimo se pobjednički oprostiti od svojih navijača, koji su nas bodrili cijelu sezonu. Ali, želimo i u još jednom međusobnom duelu dobiti jednu dobru ekipu Osijeka, koji je apsolutno zasluženo tu gdje je, ispred nas," najavio je Jakirović.

Osijek je nakon posljednjeg gostovanja u Velikoj Gorici ostao bez trenera, umjesto Zekića je iz druge momčadi stigao mladi Dino Skender, koji će izgleda manje sezonu Bijelo-plavih uspješno privesti kraju...

"Velike su zasluge za ove rezultate i Zorana Zekića, koji je bio prije na klupi Osijeka. Isti su gotovo svi igrači, a Skender je iz B momčadi povukao nekoliko mlađih igrača. Donio je novu energiju, svi oni se žele dokazati. Dino je ostvario cilj, blizu su izlaska u Europu, a prava vrijednost vidjet će se tek na početku iduće sezone," smatra trener Gorice. 

KRIZMANIĆ ĆE SIGURNO DEBITIRATI

Priliku u posljednja dva susreta trebali bi dobiti igrači koji su možda imali manju minutažu, ali se svi nadamo kako će šansu za prvoligaški dobiti i Krešimir Krizmanić, talentirani branič, koji će u srpnju napuniti 19 godina.

"Krizmanić će sigurno debitirati, hoće li to biti sad u nedjelju ili u posljednjem kolu, vidjet ćemo. Imamo 'problem' što nam se juniori bore za mjesto u kvalifikacijama za HNL, jer im je on izuzetno bitan. Ako neće igrati protiv Osijeka, sigurno će zaigrati kod Lokomotive.

"U utorak imamo polufinale Županijskog kupa, utakmicu koju moramo pobijediti da bismo osigurali pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa, tako da će sigurno dobiti priliku," obećao je Jakir.

Goričani su nedavno sudjelovali u glasanju za Trofej Nogometaš, nagrade Hrvatske udruge Nogometni sindikat. Strateg Gorice jedino nam nije želio otkriti koje suce smatra najboljima u HNL-u.

"Najbolji igrač Prve HNL je Dani Olmo, najbolji mladi igrač je Luka Ivanušec, najbolji vratar je Dominik Livaković. Najbolji trener je Nenad Bjelica, tu nisam imao nikakve dvojbe. Za koje suce sam glasao vam neću otkriti," s osmijehom je na licu poručio pa pojasnio:

"S tim ljudima se često susrećem, dobrim smo si i nema nikakvih zamjerki."

"Za najbolji teren stavio sam Rujevicu, Tamo mi je nekako najbolja atmosfera, akustičan je stadion jako i kao da ima 50 tisuća gledatelja. Motivira me takva atmosfera."

Vjerujemo kako će u nedjelju na našem stadionu, u posljednjem domaćem prvoligaškom dvoboju ove spektakularne sezone, biti pune tribine i kako će atmosfera biti približno tako dobra. Nekako smo i sigurni kako će tako i biti. Gorica je to svojim sjajnim partijama apsolutno i zaslužila.

HT Prva liga:
1. Dinamo Zagreb 34 27 5 2 68:17 86 
2. Rijeka 34 18 9 7 68:35 63 
3. Osijek 34 17 8 9 58:34 59 
4. Hajduk Split 34 16 11 7 54:35 59 
5. HNK Gorica 34 15 8 11 53:44 53 
6. Lokomotiva Zagreb 34 13 10 11 49:39 49 
7. Slaven Belupo 34 6 15 13 39:52 33 
8. Inter Zaprešić 34 9 4 21 37:78 31 
9. Istra 1961 34 5 7 22 28:69 22 
10. Rudeš 34 3 5 26 26:77 14