°C 6

Oni su ponos samoborskog sporta

11.02.2017.

majai

Samoborski rukometaš Luka Bumbak i karatistica Ana Lenard najbolji su sportaši grada Samobora u 2016. godini. Najbolja ženska ekipa je Orijentacijski klub Japetić, a najbolja momčad Rukometni klub Rudar kojem je, uz Karate klub Samobor i Gimnastički klub Samobor, pripalo najviše zasluženih nagrada za iznimna sportska postignuća grada Samobora.

Samoborski športski savez jučer je u dvorani Hrvatskog doma u Samoboru dodijelio nagrade najboljima u sportu grada Samobora. Puna dva sata dvorana je odisala ponosom na mlade Samoborce koji svojim sportskim uspjesima ime svoga grada dižu u sam vrh hrvatskog i europskog sporta. Samobor se danas može pohvaliti s 4 400 aktivnih registriranih sportaša, 2 700 djece u sportu Grada Samobora, 72 sportske udruge, 600 rekreativaca i 30 sportova i sportskih grana na području ovog grada.


Sa sportskim postignućima i načinom na koji se sport u Samoboru razvija zadovoljan je predsjednik Samoborskog sportskog saveza Miro Kelečić:
- Istaknuo bih odličan rad naših klubova posebice s djecom što daje svjetlu budućnost samoborskom sportu. Najteža odluka u odboru za imenovanje je bilo da izaberemo najperspektivnije mlade sportaše. To je strašna konkurencija i to je odlično jer je to naša budućnost i izuzetno sam radostan zbog toga. Svi nominirani su zaslužili nagrade i oni su svi pobjednici – kazao je Kelečić istaknuvši ponos na sve sportske djelatnike i samoborske sportaše te im uputio čestitke na zasluženim nagradama.


Rudari - najbolja momčad

Nagrade najboljima u sportu sinoć su dodijeljene u 19 kategorija. Čak u tri značajne kategorije pripale su RK Rudaru koji je primio nagradu za najbolju sportsku momčad u 2016., vratar Luka Bumbak proglašen je najboljim sportašem u 2016. , a njihov trener Darijo Gaća najboljim trenerom. Rudarski rukometaši, stoga imaju razloga slaviti, a kako i ne bi kad su se svojim rezultatima vinuli u sam vrh hrvatskog rukometa - prvu hrvatsku rukometnu ligu, a zatim i u elitno natjecanje, Premijer ligu.


Njihov vratar, najbolji sportaš Samobora, zahvalio je u ime svih nagrađenih te istaknuo kako se nada da će se niz uspješnih rezultata Samoboraca nastaviti i dalje.

-Zahvaljujem članovima Športskog saveza i Gradu Samoboru što nas prati na našem putu. Nadam se da ćemo ove godine ostvarivati još bolje rezultate i dati dodatnu glavobolju članovima stručnog žirija prilikom odabira. Zaželio bih puno zdravlja svim sportašima i još bolje rezultate u ovoj godini – poručio je Bumbak.

Za najbolju žensku sportsku ekipu Grada Samobora je izabrana ekipa Orijentacijskog kluba Japetić čije su članice Pia Ocvirk, Mirja Pavić, Eva Ocvirk bile ekipne prvakinje države u štafeti četvrtu godinu za redom.


Ana Lenard: Cilj su Olimpijske igre

Najboljom sportašicom proglašena je Ana Lenard, članica Karate kluba Samobor koji je također nagrađen za proslavu jubileja u 2016. godini kao klub koji iza sebe ima 40 godina rada te za organizaciju najveće sportske manifestacije u gradu „Grand Prix Croatia“, a osim Ane Lenard, članica kluba Nika Jelen primila je nagradu za najperspektivniju mladu sportašicu do 15 godina.


O svog osnivanja pa do danas Karate klub je postao jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva Grada Samobora i jedan od najboljih i najuspješnijih Hrvatskih karate klubova. Kroz godine rada klub je ostvarivao rezultate na svim natjecateljskim razinama. Osvojeno je ukupno 5 medalja na Svjetskim prvenstvima, 19 medalja na Europskim prvenstvima, 7 medalja na svjetskim kupovima, 1 medalja na Mediteranskim igrama i 1 medalja na Europskim igrama.

Nagrađena Ana Lenard ističe zadovoljstvo što je karate napokon ušao u olimpijski sport, a želja joj je nastup na olimpijskim igrama. Svoj dosadašnji veliki uspjeh duguje upornosti i ustrajnosti u radu, a takav put poručuje i mladim nadama samoborskog sporta:

-Poručujem mladima da se upišu u bilo koji sport jer je bitno da se mladi bave sportom zbog zdravlja i ostalih prednosti koje sport pruža. Nekad je teško trenirati, ali na kraju kad ostvarite neki značajan rezultat vidite da je to vrijedno truda i žrtva. Nemojte odustati samo se bavite sportom bit će vrijedno – rekla nam je Ana Lenard.


Sport je preslika našeg društva

Samoborski športski savez prvi je u Hrvatskoj počeo dodjeljivati nagrade za osobe s invaliditetom pa je i ove godine dodijeljena nagrada za najboljeg sportaša u toj kategoriji. Najboljim je proglašen mladi stolnotenisač Pavao Jozić:

-Svaka nagrada je motivacija i ona uveseljava sportaša i potiče ga da se više bavi sportom. Ponovno me očekuju tri velika natjecanja, svjetsko ekipno, europsko prvenstvo i svjetsko pojedinačno prvenstvo. U većini smo favoriti, a uz puno turnira i pameti sigurno ćemo doći do kvalitetnih rezultata – kazao nam je Jozić dodavši kako je sport preslika našeg društva stoga je važno da se što više mladih njime bavi i pritom uživa.


Proglašene „mlade nade“

A da samoborski sport ima svjetlu budućnost dokazuju brojne mlade nade koje su sinoć nagrađene za iznimna sportska postignuća. Uz već spomenutu karatisticu Niku Jelen, nagradu za najperspektivnijeg mladog sportaša do 15 godina primio je Tomislav Domotorffy iz Judo kluba Profectus Samobor. Najperspektivnija mlada ekipa do 15 godina je Gimnastički klub Samobor. Najuspješniji u kategoriji učeničkog sporta su Ema Vukadin – Školsko športsko Bogumilac, OŠ Bogumil Toni i Mihael Trčak - Školsko športsko društvo Rovi, OŠ Rude. Za odličan sportski rezultat mladih sportaša nagrade su primili Nikola Bašić iz Teniskog kluba Samobor 1890 i Rebecca Kenda iz Gimnastičkog kluba Samobor.


Najboljim sportašem veteranom proglašen je Antun Laušin Sportski auto klub Samobor, a najboljim sportskim djelatnikom Dragutin Marović iz Motocross kluba Marović. Za proslavu jubileja u 2016 nagrade su primili Karate klub Samobor za 40 godina rada, Nogometni klub Galgovo također za 40 godina rada te Gimnastički klub Samobor za 20 godina rada.

Priznanja humanitarcima

Samoborski športski savez dodijelio je i posebno priznanje za uspješnu humanitarnu akciju „Velika srca trče“ i to Klubu cestovnog i planinskog trčanja Samobor koji je 4. prosinca 2016. Organizirao humanitarnu trkačku manifestaciju kroz koju je za štićenike Udruge Nova budućnost prikupljeno ukupno 32.232 kuna.

Dodijeljeno je i posebno priznanje za uspješnu organizaciju humanitarne akcije „Sportsko srce Samobora“ koje je primila Marijana Radek, tajnica Samoborskog športskog saveza, inicijatorica ove humanitarne akcije koja se provodila tijekom prosinca 2016. godine u suradnji s Župom Sv. Anastazije kao i svim ostalim Župama Samobora i okolice, a u njoj je prikupljeno preko 100 kutija hrane i higijenskih potrepština koje su donirane preko 95 obitelji iz svih župa Grada Samobora.


Posebno priznanje za razvoj i unapređenje sporta grada Samobora Samoborski športski savez je dodijelio samoborskom gradonačelniku Kreši Beljaku zahvalivši mu se na velikim ulaganjima u gradski sport.

Sportsku večer svojim su nastupom uljepšali Plesna skupina Point, učenici Glazbene škole Ferdo Livadić te Plesni klub Balans.

Najbolji u sportu grada Samobora u 2016.:

Najbolji sportski trener – Darijo Gaća RK Rudar
Najbolji sportaš veteran – Antun Laušin Sportski auto klub Samobor
Za proslavu jubileja u 2016: Karate klub Samobor 40, Nogometni klub Galgovo 40, Gimnastički klub Samobor 20
Najbolji sportski djelatnik: Dragutin Marović iz Motocross kluba Marović
Perspektivna sportašica do 15 godina: Nika Jelen, članica Karate kluba Samobor
Perspektivni sportaš do 15 godina: Tomislav Domotorffy iz Judo kluba Profectus Samobor
Najperspektivnija mlada ekipa do 15 godina: Gimnastički klub Samobor
Najuspješniji u kategoriji učeničkog sporta: Ema Vukadin – Školsko športsko Bogumilac, OŠ Bogumil Toni i Mihael Trčak - Školsko športsko društvo Rovi, OŠ Rude
Za odličan sportski rezultat mladih sportaša: Nikola Bašić – Tenis klub Samobor 1890 i Rebecca Kenda – Gimnastički klub Samobor
POSEBNA PRIZNANJA ZA USPJEŠNU ORGANIZACIJU HUMANITARNE AKCIJE „VELIKA SRCA TRČE“ U 2016 GODINI - KLUB CESTOVNOG I PLANINSKOG TRAČANJA SAMOBOR
POSEBNA PRIZNANJA ZA USPJEŠNU ORGANIZACIJU HUMANITARNE AKCIJE „Sportsko srce Samobora“ U 2016 GODINI - Marijana Radek – tajnica Samoborskog športskog saveza
POSEBNA PRIZNANJA ZA USPJEŠNU ORGANIZACIJU NAJVEĆE SPORTSKE MANIFESTACIJE GRADA SAMOBORA U 2016. GODINI: Karate klub Samobor za organizaciju „Grand Prix Croatia“
POSEBNO PRIZNAJE ZA RAZVOJ I UNAPREĐENJE SPORTA GRADA SAMOBORA: Gradonačelnik Grada Samobora, mag. educ. geogr. gosp. Krešo Beljak
Za najbolju žensku sportsku ekipu Grada Samobora u 2016 godini: ekipa Orijentacijskog kluba Japetić
Za najbolju sportsku momčad Grada Samobora: Rukometni klub Rudar
ZA NAJBOLJEG SPORTAŠA S INVALIDITETOM GRADA SAMOBORA ZA 2016. GODINU: Pavao Jozić-STKI Synergia Samobor
Za najbolju športašicu Grada Samobora: Ana Lenard – Karate klub Samobor
Za najboljeg športaša Grada Samobora: Luka Bumbak – Rukometni klub Rudar

Galerija slika

Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta Oni su ponos samoborskog sporta