°C 11

Održan 31. Karate kup Mladosti: Ivanić želi biti grad sporta i mladih

13.02.2019.

Damir Žbulj

U SD Žeravinec održano je 31. izdanje međunarodnog turnira Karate kup Mladosti, u organizaciji istoimenog kluba iz Ivanić-Grada.

Nastupilo je gotovo 600 natjecateljica i natjecatelja, u dobi od 6 do 15 godina, iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Slovačke.

Predsjednik Karate kluba Mladost Krešimir Golubić poručio je na svečanom otvaranju natjecanja: "Ovo je jedno je od najstarijih karate natjecanja u Republici Hrvatskoj i izuzetno je dobro posjećeno. Karate klub Mladost jedan je od brendova Ivanić-Grada. Uz naša tri crna zlata – naftu, naftalan i bučino ulje – sport je četvrti brend po kojem je Grad poznat. Karate je zahtjevna tehnička disciplina koja razvija sve ekstremitete i motoričke vještine, a 2020. godine karate će biti službeni sport na Olimpijskim igrama. Zahvaljujem se svim sponzorima i onima koji su pomogli u organizaciji natjecanja. To su Grad Ivanić-Grad, Zagrebačka županija, Gradska zajednica sportskih klubova Ivanić-Grad i velika pomoć članova Karate kluba Mladost i njihovih roditelja," prenosi ivanic-grad.hr.

 

"Ponosan sam što imamo u našem gradu takav klub – Karate klub Mladost koji opstaje već generacijama, a dokaz toga je i ovaj turnir koji traje već 31 godinu. Naravno, za Ivanić Grad, koji se želi pozicionirati kao grad sporta i grad mladih izuzetno je važno da imamo jedan ovakav međunarodni turnir; da okupljamo ovoliko mladih, ovoliko djece. Grad je dosad pomagao i pomaže u sportu i u financijskom dijelu i proračunski; ove godine je više novaca izdvojeno za sport nego prethodne godine. U izgradnji su i neki važni objekti, jedan od njih je i sportska dvorana u Posavskim bregima, gdje se između ostaloga gradi i upravo dvorana za borilačke sportove i gdje se nadam da će upravo ovi naši mladi karatisti naći svoj dom i imati adekvatni prostor za treniranje," dodao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.