°C 5

NS Velika Gorica proslavio 20-tu obljetnicu

14.05.2017.

Igor

Krovna nogometna organizacija Velike Gorice proslavila je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta svojih prvih dvadeset godina rada. Okupila su se tom prilikom u dvorani brojna bivša, ali i sadašnja nogometna imena, kao i treneri, suci te brojni drugi nogometni djelatnici koji su doprinijeli da Nogometni savez Velike Gorice postane najboljim na području Zagrebačke županije.

-Kad vidim koliko nas ovdje ima onda sam stvarno imao sreće što sam mogao surađivati s takvim djelatnicima kao što ste vi. Srce mi je puno jer dvadeset godina nije mala era- istaknuo je u uvodu predsjednik Saveza, Željko Mihalj koji je na čelu Saveza od prvog dana.

-Danas smo bliže ZNS-u nego što smo ikad bili zahvaljujući vašim entuzijastima koji su digli nivo klubova na svim razinama- nastavio je predsjednik Mihalj koji dužnost predsjednika obnaša u šestom mandatu.

Nogometni savez Velike Gorice danas broji 21 klub s područja Velike Gorice i Svetog Ivana Zeline. No, ono što ipak predstavlja najveće bogatstvo to je broj selekcija mladeži koje su uključene u natjecanje. Njih 120 svim nogometnim djelatnicima treba biti na ponos, jer u brojci od 2500 igrača, čak 1700 igrača je mlađih dobnih skupina.

U povodu dvadesete obljetnice svim su klubovima uručena priznanja kao i svim prijateljskim nogometnim Središtima, a ista su uručena i zaslužnim nogometnim djelatnicima zbog kojih su turopoljski klubovi tu gdje su danas, pri vrhu svojih liga. Ta priznanja primili su; Vlado Stepanić, Nenad Črnko, Ivan Marinčević, Franjo Anić, Josip Rulek, Mile Lokmer, Darko Stanilović, Mario Brlek, Zlatko Petrac, Anto Marić, Ilija Kukor i Stjepan Petrac.

 

Dvadeseti rođendan nogometašima došli su čestitati i čelni ljudi Grada, gradonačelnik Dražen Barišić i njegov zamjenik Ervin Kolarec koji su obećali daljnju pomoć koja je tijekom svih ovih godina bila na vrlo visokoj razini.