°C 13

Novi poraz Vinogradara

08.02.2019.

Redakcija

U organizaciji NK Dubrave ove je godine organiziran 1. Memorijalni turnir „Drago Parać“ u spomen na dugogodišnjeg predsjednika i sportskog dužnosnika tog zagrebačkog kluba. Na turniru nastupa osam momčadi podijeljenih u dvije skupine, a među njima i Vinogradar kojeg je ždrijeb spojio u skupinu sa drugoligašom Kustošijom te susjednima iz treće lige Maksimirom i Dugim Selom.

Premijeru na turniru Zeleni su imali u srijedu u sudaru protiv Dugog Sela te su suprotno očekivanjima doživjeli novi poraz. Već od prve minute Vinogradarova igra nije bila prava već usporena, bezidejna i jalova u napadu što su poletni igrači Dugog Sela izvrsno koristili, bili agresivni te stvarali prilike pred Bogovićevim vratima te pogotkom Ivančića u 14. minuti došli u vodstvo. Zeleni tek nakon polovice prvog dijela počinju igrati, a Matija Čakarun najbolje reagira u kaznenom prostoru u 27. Minuti i donosi izjednačenje. 

Vinogradar nakon tog pogotka napokon počinje igrati te stvara nekoliko prilika u kojima je izostala preciznost pa se na odmor otišlo sa neriješenim rezultatom. Odmah na početku drugog dijela ponovno je Ivančić koban za zelenu obranu da bi Bajrić u 70. minuti zabio iz slobodnog udarca za 3:1. Do kraja utakmice još se jednom ukazao Čakarun te pogotkom glavom smanjio na konačnih 3:2.

Vinogradar je igrao u sastavu: Bogović, Grdenić, Bagarić, Ivkovčić, Mislimi, Povrženić, Pavlešić, Dučkić, Kurečki, M. Čakarun, Prijić (još su igrali: Šolčić, Vila, Džida, Kelava, Ramčić, Jakovljević, Handžić).

U drugom susretu skupine Kustošija je uvjerljivo svladala Maksimir (3:0), a upravo je drugoligaška momčad sa zapadnog dijela Zagreba sljedeći protivnik Vinogradra. 

Utakmica je na rasporedu u nedjelju u popodnevnim satima. (LC)