°C 7

Novi početak Intera: Borba za opstanak kreće protiv Prelecove Istre

31.01.2020.

Damir Žbulj

Prva utakmica nastavka prvoligaške sezone u Hrvatskoj odmah je veliki derbi začelja između Intera i Istre 1961, koji će se u petak od 18 sati na stadionu Ivan Laljak-Ivić igrati u Zaprešiću.

Žuti u drugi dio sezone ulaze s novim trenerom, umjesto Toplaka je na klupu sjeo iskusni crnogorski stručnjak Željko Petrović, koji ima zadatak do ove ekipe izvući maksimum i zadržati Inter u društvu prvoligaša.

Identični cilj ima i velikogorički trener Ivan Prelec, koji je za kormilom Puljana.

"Svi znamo koliki je značaj ovih uvodnih utakmica u drugom dijelu prvenstva. Igramo protiv Intera, direktnog konkurenta, i sigurno kako  je to utakmica koja ima poseban značaj. Drugi dio prvenstva bit će težak; u ovoj utakmici detalji će odlučivati, no mi smo spremni," najavio je Prelec, koji je upozorio na probleme koje ima u sastavljanju momčadi.

"Nisam zadovoljan s trenutnom situacijom. Stručni stožer je dao jasne smjernici što mislimo da nam treba i nadali smo se kako će to biti riješeno prije prve utakmice. Prijelazni rok traje još 15 dana pa vjerujemo kako će se ipak nešto promijeniti. No, i s postojećim kadrom spreman sam ući u svaku borbu koja nas očekuje!"

"Svi jedva čekamo početak, zanimam me kako ćemo izgledati na terenu. Zadovoljan sam odrađenim pripremama i pred nama je važna utakmica. Ipak, sasvim sigurno kako nije najvažnija, jer nas do kraja očekuje još puno dvoboja. Istra i Varaždin su nam glavni konkurenti, ali moj je cilj podignuti razinu igre kako bismo se sa svima mogli nositi," naglasio je strateg Intera Željko Petrović, koji na otvaranju proljetnog dijela sezone ne može računati na kartonirane Nikolu Soldu i Ivana Tatomirovića.

Utakmica Intera i Istre 1961 ući će u povijest hrvatskog nogometa, jer će biti prva na kojoj će se službeno primjenjivati VAR tehnologija.

"Uvijek će biti dvojbenih odluka, uvijek će biti pogrešaka, takav je nogomet. Mislim da će utakmice biti pravednije, jer sam već radio u državama koje imaju VAR i pokazalo se to kao dobro rješenje," zaključio je Petrović.

-->> Stiglo je nogometno 'proljeće': Čeka nas velika borba, puno je još bodova u igri i sve je otvoreno

U preostalim utakmicama 20. kola HT Prve lige u subotu Rijeka gostuje kod Lokomotive (15 sati), a Dinamo u Koprivnici kod Slaven Belupa (17.30 sati). U nedjelju Varaždin dočekuje Hajduk (15 sati), a od 17.30 sati na velikogoričkom Gradskom stadionu igra se derbi Gorice i Osijeka.

HT Prva liga:
1. Dinamo 19 +28 47
2. Hajduk 19 +13 35
3. Rijeka 19 +9 34
4. Osijek 19 +12 33
5. Gorica 19 -1 29
6. Lokomotiva 19 +2 28
7. Slaven Belupo 19 -17 18
8. Inter-Zaprešić 19 -16 13
9. Istra 1961 19 -14 12
10. Varaždin 19 -16 12