°C 8

NK Vinogradar u pripremama za treći uzastopni naslov prvaka

15.01.2019.

Redakcija

Momčad Vinogradara u ponedjeljak je na terenima ŠRC Mladina počela sa pripremama za proljetni dio sezone.

Igračima su dobrodošlicu ispred kluba poželjeli Luka Cipurić te trener Stjepan Gomerac uz asistenciju pomoćnika Velimira Vidića.

Odmah je u uvodu istaknuto kako je glavni cilj osvajanje trećeg uzastopnog naslova prvaka u trećeligaškoj konkurenciji. Igrački kadar je doživio nekoliko promjena, no zeleni ne bi trebali biti ništa slabiji u odnosu na jesenski dio. Zelenu svlačionicu su napustili vratar Bašić, lijevi bočni Jozić, veznjak Topić te napadači Štulec i Ottochian, a po svemu sudeći zeleni dres više neće nositi ni Bjelanović.

Novo lice na vratarskoj poziciji je 23-godišnji Zlatko Šolčić koji stiže iz zagrebačke Dubrave, a prethodno je uspješno branio na vratima Hrvatskog dravoljca. U zelene redove se vratio Admir Mislimi, pouzdani lijevi bočni koji je nakon odlaska iz Vinogradara prošlog ljeta odradio odličnu jesensku polusezonu u dresu Trnja.

Najbolji napad lige pojačan je dovođenjem Matije Čakaruna iz drugoligaša Kustošije koji se tako u zelenoj svlačionici pridužio bratu blizancu Luki pa će Vinogradar nakon dugo vremena ponovno u svojoj momčadi imati dvojicu braće.

Premda nije novi igrač, pod rubriku dolazaka može se upisati i povratak treningu domaćeg dečka Antonija Vukića koji se nakon cjelogodišnje pauze i oporavka od teške ozljede vraća u trenažni proces te bi ukoliko uspije izdržati sve napore trebao biti od velikog značaja za „zelene".

Kroz šest tjedana pripremnog perioda Vinogradar će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica (Karlovac, Zagreb, Hrvatski dragovoljac, Sesvete) te sudjelovati na Memorijalnom turniru Drago Parać u organizaciji NK Dubrave gdje će se zelenima suprotstaviti Dugo Selo, Kustošija i Maksimir. (LC)