°C 6

Najbolja sportašica Dugog Sela dobila pretpoziv za hrvatsku reprezentaciju

18.10.2019.

Damir Žbulj

Najbolja sportašica Dugog Sela, vratarka tamošnjeg rukometnog kluba Mara Budić dobila je pretpoziv za hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju uoči okupljanja prije dvije pripremne utakmice s Njemačkom, u Zagrebu 23. listopada u 17 sati, odnosno u Hannoveru tri dana kasnije.

Izbornik Nenad Šoštarić oslobodio je reprezentativne obveze igračica iz inozemstva te one koje igraju u redovima Podravke Vegete, koje ovog vikenda očekuje nastup u Ligi prvakinja.

Na popisu su za utakmice s Njemicama su Tea Pijević (Lokomotiva), Lucija Bešen (Sesvete Agroproteinka), Paula Posavec (Lokomotiva), Andrea Šimara (Lokomotiva), Lea Vukojević (Zrinski). Anamarija Boras (Lokomotiva), Sara Šenvald (Lokomotiva), Ines Lisjak (Sesvete Agroproteinka), Marina Glavan (Lokomotiva), Dora Lacković (Osijek), Katarina Marazović (Koka), Kristina Prkačin (Lokomotiva), Stela Posavec (Lokomotiva), Dora Kalaus (Lokomotiva), Ivana Dežić (Koka), Slavica Schuster (Bjelovar), Ema Guskić (Bjelovar).

“Ima dosta promjena u odnosu na zadnje okupljanje. Neke su rukometašice ozlijeđene, neke su tražile poštedu. Nama je to dobra prilika da vidimo koliko mogu one koje igraju hrvatsku rukometnu ligu, stalno su tu negdje na popisu ,ali su malo igrale. Njemačka je jedna od najboljih svjetskih reprezentacija. Bit će to dobra provjera u svakom slučaju. Nama je zadovoljstvo da konačno nastupimo u Areni i pred prepunom dvoranom u Hannover. Ovo je reprezentacija u stvaranju i moramo joj dati kredit,” istaknuo je Šoštarić.

Pričuvne igračice, koje će se reprezentaciji priključiti u slučaju naknadnog poziva su, uz Maru, Nataša Miočinović iz Umaga, Josipa Kašelj iz Lokomotive te Josipa Mamić, koja igra u Bjelovaru.

(Foto: ŽRK Dugo Selo '55)