°C 12

Na Ivanić Openu pala odluka o prvakinjama i prvacima Hrvatske

23.06.2019.

Damir Žbulj

Pjeskaši Detono Zagreba obranili su naslov prvaka Hrvatske, a pjeskašice Toyota MHC Dubrava nove su prvakinje Lijepe naše! Detonatori su dvanaesti put podignuli trofej najboljih nadigravši u finalu Ivanić Opena momčad BHC Algida s 2:0 u setovima (35:13, 26:14), Igračice Dubrave su pak, nakon prva dva, osvojile i Ivanić Open, treći turnir Prvenstva Hrvatske i s time potvrdile ovosezonsku dominaciju u ženskoj konkurenciji.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji zauzela je momčad Toyote MHC Dubrava, dok su brončano odličje osvojili Chemo profili Zagreb u obje konkurencije. Kod djevojaka, drugoplasirana je ekipa Detono Zagreba.

Višestruki domaći prvaci, Detonatori su uložili sve snage u posljednji turnir Prvenstva Hrvatske, nakon što ih je na prva dva turnira u finalu nadigrala momčad Dubrave. Sjajnom igrom u Ivaniću, obranili su prošlogodišnji naslov prvaka.

“Napokon smo uspjeli osvojiti turnir Prvenstva Hrvatske i jako smo sretni zbog toga. Utakmica je bila pod kontrolom, Algida je jedna nova ekipa, ali sastavljana od momaka koji su već dugo igrali ovaj sport. Uvijek je lijepo pobijediti i biti prvi. Mi se iz godine u godinu trudimo biti najbolji. Želim svima sreću dalje“, poručio je Ivan Jurić, legendarno pjeskaško lice u dresu Detona.

Igračice Toyote MHC Dubrava samouvjereno su koračale pjeskaškim stazama ove sezone što im je donijelo i naslov najboljih hrvatskih pjeskašica u 2019. godini.

“Presretne smo što smo vratile pehar državnih prvakinja u naše ruke. Mislim da smo ove godine pokazale da smo trenutno najkompletnija ekipa u Hrvatskoj. Nadam se da ćemo ostati i sljedeće godine na okupu. Želim se zahvaliti i svojim curama koje su pokazale trud, zalaganje i disciplinu što je neke od njih dovelo i do reprezentacije. Sad nas očekuje Europsko prvenstvo i nadam se da će se Hrvatska pokazati u što boljem svjetlu“, izjavila je slavljenica Kristina Smiljanić.

Rezultati Ivanić Open 2019

Prvenstvo Hrvatske 2019

Nakon završetka klupskih slijede reprezentativne obveze naših rukometašica i rukometaša na pijesku.

(Foto: Katalmedia)