°C 5

Mario Skorin predstavlja Lukavec na Svjetskom prvenstvu u Lisabonu!

28.09.2018.

Redakcija

Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila je nastup u osmini finala Svjetskog prvenstva, koje se igra na atraktivnoj lokaciji središnjeg lisabonskog trga Praca do Comercio.

Nakon iznenađujućeg poraza na otvaranju natjecanja od Angole, hrvatski malonogometaši uspjeli su svladati Njemačku, a prolazak među 16 najboljih ekipa svijeta potvrdili su uvjerljivom pobjedom nad Indijom.

Među izabranicima Dina Kovača, naše malonogometne legende, je i Mario Skorin, ponajbolji igrač hrvatske reprezentacije, koji 'veliki' nogomet igra u Lukavcu, gdje je i trener mlađim dobnim kategorijama.

Imali smo priliku razgovarati sa Skorinom na spektakularnom montažnom stadionu, koji je izgrađen samo za ovo natjecanje.

"Znali smo otprilike kolika je snaga Indije tako da nismo bili pod pritiskom. Čak su nam zabili i pogodak, što im je prvi na Svjetskim prvenstvima, 'poklonili' smo im taj gol, tako da su i oni bili zadovoljni nakon utakmice," rekao nam je Mario dojmove nakon utakmice.



"Dobili su priliku igrati i oni iz drugog plana. Svi oni zaslužuju biti na terenu, ali izbornik je taj koji odlučuje od početka turnira je tako. Ulazimo zajedno u nove pobjede i svi dečki će sigurno dati svoj doprinos," dodao je Mario, jedan od junaka  i strijelac važng drugog pogotka u slavlju nad Njemačkom. 

Hrvatska osminu finala igra u petak, a mogući suparnici našim malonogometašima su Poljska, Slovenija ili Oman.

"Iskreno, nikog se ne bojimo. Kada bismo mogli birati sigurno bismo izbjegli Poljsku koja je dobra reprezentacija. Ako želimo osvojiti Svjetsko prvenstvo moramo pobijediti sve do kraja. Nama je svejedno koga ćemo dobiti u nastavku natjecanja."


Hrvatska i u Lisabonu ima podršku navijača. Na tribinama je bio i Filip Krovinović, zvijezda Benfice, koji je dao podršku hrvatskim reprezentativcima.

Uz naše malonogometaše je i Lukavec, koji ima svog predstavnika na ovaj spektakularnoj svjetskoj smotri

"Moji dečki iz Lukavca redovito prate utakmice. Navijaju! Među njima su i mlađi i stariji pioniri, kojima sam trener u klubu i koji također redovito prate utakmice hrvatske reprezentacije."

Osim što je dio seniorske ekipe, Skorin se posvetio i radu s mladim nadama turopoljskog nogometa...

"Ima nekoliko izrazitih talenata, dečki imaju potencijala., a neki su više malonogometno orijentirani. Nikola i Stjepan Gršetić, Lav Ružić, vratar Tomo Grdenić je isto veliki potencijal. To su samo neki od naših mladih nada. Ima još dobrih klinaca koji stvarno na treninzima i utakmica daju sve od sebe."

Skorin je zadovoljan trenutno situacijom u Lukavcu.

"U Lukavcu sam dvije godine, od kada je klub krenuo u jedan ozbiljan projekt. Stabilizirao se, ostavio prošlost iza sebe. Moram priznati kako sam jako zadovoljan i klub iz dana u dan napreduje na višu razinu. Prepoznao sam projekt u kojem sam želio sudjelovati biti od početka!"

Želimo našoj malonogometnoj reprezentaciji puno uspjeha u nastavku natjecanja i da možda napravi ono što Vatreni nisu uspjeli ovog ljeta u Rusiji, da Skorin i njegovi suigrači podignu trofej namijenjen svjetskim prvacima!