°C 5

Maraton klub Velika Gorica ima prvakinje Hrvatske u krosu

10.03.2019.

Damir Žbulj

U Labinu je održano ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu na kojem je fenomenalan rezultat ostvario i Maraton klubVelika Gorica.

U konkurenciji 25 klubova iz cijele Hrvatske MK VG je sudjelovao s četiri ekipe te je u ukupnom poretku djevojaka zauzeo peto mjesto, iza AK Međimurje, riječkog Kvarnera te zagrebačkih klubova AK Dinamo Zrinjevac, AK Svetica i AK Agram.

U kategoriji mlađih kadetkinja u utrci na 800 metara Tena Petračić, Tena Martinec i Ema Vuković  predvodile su ekipu do zlatne medalje, trofej i naslov ekipnih prvakinja Hrvatske.

REZULTATI

Od pojedinačnih rezultata posebno treba izdvojiti prvo i treće mjesto Tene Petračić i Tene Martinec te sjajnu prvu poziciju Nine Vuković u konkurenciji mlađih juniorki!

DEVČIĆ SREBRNI

Član Maraton kluba Velika Gorica Berislav Devčić nastupio je na veteranskom dvoranskom prvenstvu Hrvatske u brzom hodanju te je s rezultatom od 17:26,75 osvojio drugo mjesto u kategoriji M50.

"MK Velika Gorica se zahvaljuje Zajednici športskih udruga grada Velike Gorice na podršci oko odlaska naših članova na ovo natjecanje," poručili su iz kluba.