°C 16

Maksimir svladao Vinogradar

15.02.2019.

Redakcija

U posljednjoj utakmici u skupini na 1. Memorijalnom turniru „Drago Parać“ u Dubravi nogometaši Vinogradara su poraženi od Maksimira (1:2) te su sa samo jednim osvojenim bodom na kraju zauzeli posljednje mjesto u skupini. 

Zeleni će tako u subotu u 10 sati igrati protiv momčadi Zagorca za sedmo mjesto. Vinogradar je sredinom prvog dijela u vodstvo doveo Ivkovčić, a s tim rezultatom se otišlo na odmor i ništa nije upućivalo na potpuni preokret koji se dogodio u nastavku. Za Maksimir su početkom nastavka zabijali Valković i Mohač, dok zelenima nije pomogao ni igrač više u posljednjih dvadesetak minuta. 

Premda poraz u pripremnom periodu nije tragedija, posebno ako se iz njega izvuku pouke, sasvim je neočekivano da momčadi poput Dugog Sela i Maksimira pobjeđuju družinu Stjepana Gomerca koja je tako suvereno vladala trećeligaškim terenima u protekle tri sezone. No, prvenstvene utakmice su ipak drugačije te je za očekivati maksimalnu dozu ozbiljnosti od strane igrača Vinogradara pa obrana velikih 10 bodova prednosti ispred prvih pratitelja Dubrave i Orijenta ne bi trebala doći u pitanje. (LC)