°C 12

Krizmanić: Sad nam treba podrška, probat ćemo razveseliti navijače

06.12.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice propustili su u srijedu veliku šansu za plasman u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa, no, priliku za revanš Slaven Belupu imaju u subotu od 15 sati na Gradskom stadionu, u izuzetno važnom prvenstvenom dvoboju...

Zbog ozljeda Steenvoordena, Ćelića i Ljubisavljevića u prvom je planu u posljednje dvije utakmice mladi stoper Krešimir Krizmanić, koji protiv Lokosa i nije baš briljirao, ali je prije par dana protiv Koprivničanaca odradio solidan posao u srcu obrane Gorice.

"Mislim da smo nakon primljenog gola bili bolji protivnik, preuzeli smo inicijativu, stvorili smo nekoliko prilika, ali sreća nije bila na našoj strani." 

"Svaki dan se trudim na treninzima, čekao sam svoju priliku i sad je došla. Nisam osjetio tremu, suigrači su mi bili velika podrška, kao i trener i svi iz stručnog stožera. Nije bio problem uskočiti i uklopiti se u prvu ekipu," osvrnuo se Krizmanić na svoje nastupe. 

Najavio je i subotnji okršaj: "Krstanović je legenda HNL-a i sigurno će ponovno biti prava opasnost. Baš je lisac i treba ga držati pod kontrolom. Imaju i drugih igrača, kvalitetnih, na koje treba obratiti pozornost."

"Naši želja i pristup su bili pravi i u Kupu, dobro smo reagirali nakon poraza od Lokomotive. Jednostavno to moramo ponoviti i sad u subotu, kako bismo došli do sva tri boda."

"Želimo u Europu, stalno to naglašavamo. Vjerujemo da smo i sposobni to ostvariti, no, bit će borba do posljednjeg kola. Mala je bodovna razlika, svako može dobiti svakoga i bit će neizvjesno do kraja," istaknuo je hrvatski U-20 reprezentativac.

Krizmanić je domaći dečko iz Velike Gorice i nada se da će klub u subotu imati podršku navijača: "Sad nam treba više nego ikad, poslije ova dva poraza. Vjerujem da su možda malo ljuti i razočarani, ali probat ćemo ih u subotu razveseliti."

Zbog obveza u Ligi prvaka Dinamo svoj dvoboj s Varaždinom na Maksimiru igra u petak od 18 sati, u subotu još Inter u Zaprešiću dočekuje Hajduk (17.30 sati), dok u nedjelju Lokomotiva gostuje kod Osijeka, a Ivan Prelec sa svojom Istrom 1961 kod Rijeke. 

HT Prva liga:
1. Dinamo 16 +23 38
2. Hajduk 17 +12 31
3. Rijeka 16 +8 28
4. Lokomotiva 17 +7 28
5. Osijek 17 +7 27
6. HNK Gorica 17 -3 25
7. Slaven Belupo 17 -14 18
8. Istra 1961 17 -11 12
9. Varaždin 17 -13 12
10. Inter-Zaprešić 17 -16 11