°C 12

Krešimir Krizmanić: Trener mi stvarno vjeruje i uvijek mi daje savjete kako da budem još bolji

13.07.2019.

Damir Žbulj

Krešimir Krizmanić jedan je od najvećih nogometnih talenata Gorice i ako je vjerovati prema prvim pravim minutama u dresu velikogoričkog prvoligaša pred njim je jako lijepa budućnost.

Prije nekoliko dana proslavio je 19 rođendan, nedavno je i produljio vjernost Gorici do ljeta 2023. godine, trener Sergej Jakirović daje mu sve više prilike, sve više pravih minuta protiv ozbiljnih suparnika i u novoj prvoligaškoj sezoni sasvim izgledno će dobiti dovoljno šansi za dokazivanje svojih kvaliteta i stjecanje dragocjenog iskustva u elitnom razredu našeg klupskog nogometa.

Već je u nekoliko navrata na ovim pripremama ponio i kapetansku traku, kad na terenu nije bilo Kristijana Kahline, i to je samo jedan od pokazatelja koliko mu stručni stožer vjeruje.

-->> Kahlina zaslužio kapetansku traku: Najvažnije će biti da smo i dalje klapa!

Tako je bilo i u srijedu na Gradskom stadionu protiv BiH Premijerligaša Tuzla Cityja, kad je s trakom oko ruke odigrao svih 90 pripremnih minuta.

"Mislim da je bilo OK. Cilj je bio da svi odigramo 90 minuta, u ekipi je bilo nekoliko juniora i jedan kadet Gorice i s obizirom na to u kojoj smo postavi igrali, bilo je dobro. Tako je trener Jakirović i planirao," rekao nam je u razgovoru nakon utakmice pa posebno naglasio:

"Naravno, ovo je mi je velika čast. Nedavno sam napunio 19 godina i kapetan sam ovakve ekipe. Trener mi stvarno vjeruje, a to vidim i svaki dan na treninzima. Uvijek mi dijeli savjete, daje mi pozitivnu kritiku kako da ja budem bolji."

"Sve se zna, ovi rezultati koje smo ostvarili nisu slučajni i samo su dokaz kako ima fenomenalan odnos s igračima."

-->> Zwolinski ponovno čovjek odluke, Jakirović zadovoljan prikazanim: Lovrić se mora uozbiljiti

Krešo je visok gotovo 190 centimetara, a može igrati na nekoliko pozicija u posljednjoj liniji obrane. Odlično se služi lijevom nogom, ima zavidnu razinu nogometne inteligencije i veliku želju za radom i treniranjem...

"Zadovoljan sam kako su prošle pripreme, no, uvijek mislim kako je moglo i bolje. U utakmici protiv Maribora sam trebao puno više dati i znam da mogu puno bolje odigrati. Zadovoljan sam s drugim utakmicama, ali ponavljam, moglo je to biti i bolje."

Krizmanić je spreman za izazove koji su pred njim, za udarnu ekipu u HT Prvoj ligi debitirao je u posljednjem kolu prošle sezone, u pobjedi kod Lokomotive. Goričani su na kraju za 'milimetar' ostali bez Europe, završili su na petom mjestu, no, sada su spremni za nove okršaje s Dinamom, Rijekom, Osijekom, Hajdukom i ostalim hrvatskim prvoligašima.

"Bit će nam vjerojatno i teže ove sezone. Sve ekipe sada nas shvaćaju puno ozbiljnije. Prošle sezone su nas ipak malo gledali kao ekipu koja je tek došla iz druge lige pa su se svi 'opekli'. Bit će teško, ali mi smo spremni za to i idemo hrabro naprijed. Vidjet ćemo što će se dogoditi," zaključio je za kraj.

Krizmanić je i u posljednjoj provjeri prije početka nove sezone, u 0:0 remiju sa srpskom Inđijom, dobio jedno poluvrijeme. 

-->> 'Nula' u posljednjoj provjeri, Hrvoje Babec se 'izborio' za ugovor

Gorica u novo izdanje HT Prve lige kreće iduće subote, 20. srpnja od 21 sat, na Gradskom stadionu protiv Intera iz Zaprešića.