°C 8

Karate klub Velika Gorica najbolji na Memorijalnom kupu u Zagrebu

13.05.2019.

Damir Žbulj

Sjajne rezultate i u mlađim dobnim kategorijama nastavlja nizati karate klub Velika Gorica, koji se Memorijalnog karate kupa u Zagrebu vratio s pregršt medalja i titulom najboljeg kluba u ukupnom poretku u borbama!

U ukupnom poretku turnira, koji se svake godine u organizaciji karate kluba Stijena održava u čast poginulim bojovnicima Domovinskog rata grada Zagreba, naš klub je , računajući i borbe i kate, osvojio drugo mjesto.

U konkurenciji 46 klubova i gotovo 500 natjecateljica i natjecatelja karate klub Velika Gorica je u 35 kategorija osvojio je čak 25 medalja, od čega pet zlatnih, tri srebra i 17 bronci.

Matej Vuković predvodio je s dva zlata, u kategoriji mlađih kadeta i među kadetima, a na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja popeli su se još Ema Jukić, Katja Braica i Luka Tačković.

"Odlični rezultati naših najmlađih boraca, a iznimno vesele odlične borbe naših članova koji su se tek počeli natjecati na turnirima," poručili su iz kluba nakon novog sjajnog nastupa.

Srebrni su bili Tin Ivanković- ml.učenici +38kg, Mihael Potočki- učenici -34kg i Lucija Kirinić- ml.kadetkinje -40kg, dok su broncu oko vrata stavili Mia Čunčić- ml.učenice -28kg, Vito Hulina- učenici -30kg, David Lovrinović- učenici -38kg, Nikola Huzjak- učenici -42kg, Matej Čarakovac- učenici -42kg, Noel Jeromić- učenici -46kg, Vita Kučan- učenice -32kg, Matea Kordić- učenice -36kg, Ema Filković- učenice +46kg, Mihael Potočki- ml.kadeti -36kg, Nikola Huzjak- ml.kadeti -45kg
Filip Kaurin- ml.kadeti -45kg, Ema Jukić- ml.kadetkinje -40kg, Katja Braica- ml.kadetkinje -45kg, Ivan Ivelj- kadeti -52kg, Vito Jurić- kadeti -52kg i Ema Novak- kadetkinje -54kg. Još su nastupili Nika Budinski, Andro Vuković, Nikola Suša, Mara Gusić, Nika Mirosavljević, Luka Lukačić i Karlo Bukvić.

Do kraja sezone karate klub Velika Gorica na rasporedu ima još jedan turnir u Đurđevcu te spektakularni turnir Svjetske lige mladih u Umagu, koji će se držati početkom srpnja.

 

Gabriela Šoljić, članica karate kluba Centar iz Velike Gorice, je u kategoriji juniorki - 53kg osvojila srebro, dok je Marin Ćosić osvojio broncu u kategoriji juniora +76kg. Zoran Zorić u kategoriji ml. kadeta ovog puta je ostao bez plasmana.