°C 11

Judo klub Okami: 'S vukovima na trening kamp' na Žumberak

11.07.2019.

Damir Žbulj

Samoborski Judo klub Okami u suradnji s Parkom prirode "Žumberak - Samoborsko gorje" ljetni edukativno-sportski program 'S vukovima na trening kamp'!

Kamp se održava idući tjedan, od 15. do 19. srpnja i započinje u Posjetiteljskom centru Budinjak edukativnim predavanjem o vukovima na području Parka prirode.

Predavanje priprema čuvar Parka prirode Slavko Struna, najkompetentniji i najupućeniji u stanje populacije vuka na tom području. Edukacija je prilagođena Judo klubu Okami sa željom da sportaši, judaši i sudionici kampa saznaju više o vuku, zaštićenoj vrsti, koja obitava na našem podneblju.

Kako se judaše JK Okami naziva samoborskim judo vukovima bila nam je želja spojiti područje na kojem djeluje Judo klub Okami, naš zaštitni znak Okami što na japanskom, od kuda potiče sport judo, znači - vuk, te prirodu i sportske aktivnosti što smo uspjeli objediniti kampom.

Kamp je osmišljen za judaše, ali i druge zainteresirane sportaše u dobi od 7 do 17 godina. U bogatom sadržaju aktivnosti planirana su dva treninga dnevno, sportski i zabavni sadržaji i edukativne radionice. Smještaj je također na području Žumberka u Kući za odmor "Kalje" s poznatom domaćom kuhinjom.

Cilj kampa je da sudionici kroz trening, zajedništvo i igru treniraju judo i uče judo vrijednosti: poštenje, čast, uljudnost, hrabrost, iskrenost, skromnost, poštovanje, samokontrolu i prijateljstvo.

Edukacijom želimo da se proširi znanje o flori i fauni našeg kraja.

Sportskim edukativnim aktivnostima dodajemo zabavna večernja druženja, planinarenje i mali izviđački kamp.

Rezervacije za kamp su moguće do petka, 12. srpnja, a broj sudionika je ograničen.

"Želimo da ovaj tip kampa postane tradicionalno događanje našeg kluba i u narednim godinama budući kako se radi o zanimljivom partnerskom projektu JK Okami i Parka prirode 'Žumberak - Samoborsko gorje'," poručili su nam iz Okamija.

Galerija slika

Judo klub Okami: 'S vukovima na trening kamp' na Žumberak