°C 10

Još jedna večer za pamćenje: Gorica preko Hajduka do četvrtfinala Kupa!

30.10.2019.

Damir Žbulj

Bila je to još jedna večer za pamćenje na velikogoričkom Gradskom stadionu, još jedna utakmica koja se jednostavno morala doživjeti! Gorica je s 2:1 (0:0) pobijedila splitski Hajduk i tako izborila četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa, što je svakako jedan od najvećih klupskih uspjeha!

No, nemojte misliti kako će Goričani na ovome stati. Ovo je samo jedan mali, ali značajan korak prema daljnjem stvaranju europske Gorice!

Trener Jakirović malo je iznenadio s početnim sastavom. Ivan Čović je prema ranijem dogovoru dobio prednost u Kupu ispred Kahline. Kapetansku traku ponio je Mario Marina, koji je zbog ozljede Ćelića zaigrao na stoperskoj poziciji s Jovičićem, dok su od prve minute priliku dobili Dvorneković, Maloča, Zwolinski...

Na klupi su u ostali i Lovrić i Ndiaye, dva ponajbolja pojedinca Gorice.

I ponovno Hajduk nije puno napravio na travnjaku.

U prvom poluvremenu imao je inicijativu i nekoliko 'opasnijih' situacija ispred domaćih vrata, isključivo nakon prekida.

Međutim, u nastavku je Gorica 'prodisala', Jakirović je u obranu ubacio tek oporavljenog Steenvoordena, a u napad jednostavno nezaustavljivog Lovrića i sve je izgledalo puno drugačije.

Bolja igra došla je na naplatu nekih pola sata prije kraja, kad je Lovrić na svoj prepoznatljiv način majstorski izveo slobodna udarac i loptu smjestio u mrežu Posavca. (VIDEO)

Niti nakon primljenog pogotka Hajduk nije bio puno opasniji, a nervozu i zbunjenost u njihovim redovima odlično su u 85. minuti iskoristili Lovrić i egzekutor Joey Suk, za ključnu i nedostižnu prednost na semaforu.

Za neizvjesnu završnicu pobrinuo se Stanko Jurić, koji se u jednoj gužvi ispred Čovića najbolje snašao, no, u sudačkoj nadoknadi Hajduk nije imao ideje kako doći do produžetaka.

"Čestitao bih svojim igračima na jako dobro odigranom drugom poluvremenu! U prvom dijelu nismo bili dobri, Hajduk je bio bolji i jedva sam čekao predah da mogu reagirati. Uveli smo Steenvoordena i Lovrića i na kraju smo mislim zasluženo pobijedili. Ćelić se ozlijedio na treningu, Steenvoorden je zbog viroze dva tjedna bio van terena..."

"Malo smo htjeli Lovrića odmoriti nakon Rijeke, a htio sam i vidjeti kako će to jednog dana izgledati kad nam on ode. Očigledno ćemo morati tražiti neka bolja rješenja," istaknuo je strateg Gorice, koji je u potpunosti nadmudrio kolegu Burića.

PONEKAD TREBA I RISKIRATI...

"U drugom dijelu smo mi puno bolje izgledali, onako kako želim da moja momčad igra. Izašli smo puno odlučniji i hrabriji i to se na kraju isplatilo," dodao je Jakirović, koji je posebno pohvalio doprinos vratara Čovića, koji je pravi profesionalac i vrhunska rezerva kapetanu Kahlini.

"Ponekad treba malo i riskirati, stavili smo i Čovića. Obećao sam da će on braniti u Kupu bez obzira na protivnika. On je to dobro odradio što uopće i nije bilo sporno. Mi smo prava momčad, ekipa nije samo 11 igrača. Svi vrijedno rade i treniraju," poručio je trener Goričana.

Među osam najboljih u Kupu probili su se još i Osijek, Dinamo, Slaven Belupo, Šibenik, Lokomotiva, Inter, koji je izbacio Prelecovu Istru 1961 (1:2) i Rijeka, a ždrijebom će Goričani saznati idućeg suparnika.

"Zašto ne bismo i kroz Kup izborili Europu. Čeka nas ždrijeb i dok postoji mogućnost mi ćemo se boriti, pogotovo jer se igra jedna utakmica. Okrećemo se sada prvenstvu, tamo također imamo velike ambicije i bolje je da gledamo one ispred nas, nego da se osvrćemo na one iza," u svom je stilu optimistično i samouvjereno zaključio Jakirović.

Novi dvoboj istih suparnika na istom mjestu je za manje do tri dana, u subotu od 17.30 sati, nadamo se s identičnim ishodom!