°C 5

Jaskanac u zlatnoj U-16 košarkaškoj reprezentaciji

20.08.2018.

Redakcija

U redovima sjajne U-16 hrvatske košarkaške reprezentacije koja je u Novom Sadu postala novi europski prvak nalazi se i jedan Jaskanac, Hrvoje Majcunić, koji je svoje prve košarkaške korake napravio u KK Jaska.

Hrvoje je u dramatičnoj pobjedi nad Španjolcima (71:70) bez ubačaja odigrao 12 minuta te se tako s ostalim momcima zlatnim slovima upisao u povijest hrvatske, ali i europske košarke.

Podsjetimo, Hrvatska je na poluvremenu imala prednost od osam koševa no Španjolci su u nastavku preokrenuli rezultat zahvaljujući dominaciji u skoku. Samo četiri i pol minute prije kraja Španjolska je imala čak šest koševa prednosti, no naši su mladi košarkaši na sreću pronašli načina da dostignu taj zaostatak i osvoje naslov europskih prvaka.

Inače, četvrto je ovo europsko zlato za hrvatsku reprezentaciju u U-16 kategoriji, a najveći doprinos osvajanju naslova dali su mladi Roko Prkačin koji je u zadnjim trenucima dvoboja Hrvatskoj i donio taj koš prednosti te Boris Tišma koji je ubacio čak 24 koša.

Na Europskom prvenstvu u Srbiji nastupili su Filip Paponja, Dominik Rašić, Ivan Perasović, Hrvoje Majcunić, Roko Prkačin, Boris Tišma, Duje Brala, Matej Bošnjak, Lukša Buljević, Ante Perkušić, Mario Krešić i Tomislav Ivišić, a na putu do zlata vodio ih je trener Mile Karakaš.

Foto: FIBA