°C 8

Jakirović: Po tko zna koji put je ova momčad pokazala karakter i hrabrost

08.12.2019.

Damir Žbulj

Ispadanje u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa od Slaven Belupa, u utakmici u kojoj Gorica nije bila slabiji suparnik, sigurno je ostavila trag na Jakirovićevoj momčadi. Međutim, veliko razočaranje i ljutnju poslije tog poraza Goričani su pozitivno usmjerili u prvenstveni okršaj s Koprivničancima te su apsolutno zasluženo stigli do revanša i slavlja!

-->> Gorica uzvratila udarac: Zwolinski i Lovrić dotukli Koprivničance

Iako je imao puno problema u sastavljanju početne postave, trener Jakirović ponovno je pronašao dobitnu kombinaciju, motivirao je svoju ekipu, a rezultat je bio vidljiv na travnjaku od prve minute. Agresivna i rastrčana Gorica, koja je u mislima imala samo jedan cilj - osvajanje izuzetno vrijedna tri boda u borbi za mjesto koje iduće sezone vodi u Europu.

Misija je bila ostvarena...

"Po tko zna koji put je ova momčad pokazala da ima karakter i hrabrost. Žao mi je što u srijedu nismo pobijedili, no, ovaj put smo mi zasluženo slavili, bez ijedne mrlje," naglasio je strateg Gorice poslije dvoboja.

"Moram stvarno čestitati svojim igračima na pruženoj partiji, sve su zaslužili na terenu," dodao je Jakirović, koji je zbog prosvjeda na izuzetno neuvjerljivo suđenje Vučkovića zaradio isključenje te ga neće biti na klupi u idućem prvenstvenom susretu.

Njegov pomoćnik Saša Sabljak već je u par navrata pokazao kako će mu biti dostojna zamjena na klupi, a sigurno posebno pamti pobjedu nad Rijekom (2:1), nakon koje je Matjaž Kek morao podnijeti ostavku. 

U posljednjem susretu prije zimske pauze na Gradski stadion u petak od 18 sati dolazi Inter, koji je u ovom kolu na svom travnjaku uzeo bod Hajduku.

Zaprešićki Žuti ove sezone imaju brojne probleme, na posljednjem su mjestu ljestvice, no, Samir Toplak je iskusni HNL lisac i sasvim sigurno kako će jako dobro pripremiti svoje igrače kako bi u županijskom derbiju pomrsili račune turopoljskom prvoligašu.