°C 13

Jakirović: Nećemo pasti psihološki, znam što radimo zadnjih godinu i pol dana

04.12.2019.

Damir Žbulj

Još jednom, nije to bila večer nogometaša Gorice. Nakon potopa prije nekoliko dana kod Lokomotive, ekipa Sergeja Jakirovića prikazala je ove srijede puno više, možda je i zaslužila prolaz u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa, međutim, na kraju su se radovali nogometaši Slaven Belupa.

Orila se pjesma iz svlačionice, no, ovaj put feštu su priredili gosti.

"Bila je to zanimljiva utakmica i moram čestitati svojim dečkima na prikazanoj igri."

"Jednostavno nismo imali sportske sreće da u potpunosti preokrenemo utakmicu. Mogli smo i izboriti produžetke da je ušao onaj slobodnjak Lovrića koji je završio na stativi. Limitirali smo Slaven Belupo, znali smo da su opasni iz prekida. No, kad čovjek skoči više od vas teško je to braniti," odmahnuo je glavom i poručio nakon utakmice trener Jakirović. 

-->> Gorica propustila veliku priliku za povijesni plasman u polufinale Kupa

"Žao mi je zbog drugog pogotka, jer je očito da smo zaspali..."

Imao je puno problema strateg Goričana u sastavljanju momčadi, van stroja su braniči Ćelić, Steenvoorden, Ljubisavljević, defenzivni veznjak Maslowski, i bilo je teško posložiti posljednju liniju obrane, pogotovo nakon što je ekipa u prošloj utakmici popila četiri komada.

"S obzirom na sve probleme koje imamo u kadru ne mogu ništa zamjeriti dečkima koji su bili na travnjaku."

"Na nekim mjestima smo deficitarni, u subotu ćemo se morati dobro prebrojati i vidjeti koliko nas ima zdravih kako bismo se skupili i dobro prezentirali, kako bismo izborili pozitivniji rezultat."

U nastavku je mjesto Muse na desnom boku zauzeo Dvorneković, Hamad je ušao u igru, a Gorica je brzinski stigla do izjednačenja i činilo se kako je jako blizu preokretu. Krizmanić je ponovno dobio priliku na stoperskoj poziciji, uz Marinu i Jovičića, Jakir smatra kako je mlada nada Gorice dobro odradila svoj posao.

Uostalom, upisao je i asistenciju za gol Ndiayea.

"Razmišljali smo da imamo 'plan b', ako nešto pođe krivo, morali smo razmišljati i o suboti. Nisam očekivao da će Musa biti indisponiran, zato smo se odlučili za njegovu izmjenu. Mladog Krizmanića smo s Marinom i Jovičićem pokušali 'osigurati', pogotovo nakon Lokomotive. I zadovoljan sam kako je odigrao."

Gorica je u samo nekoliko dana doživjela dva teška udarca, no, vremena za plakanje nema, jer je već u subotu na rasporedu prvenstveni dvoboj istih suparnika. Slaven Belupo gost je Gradskog stadiona u izuzetno važnom prvenstvenom okršaju za europske ambicije Goričana.

"Može se gledati da su nas ovi porazi uzdrmali, ali ne vjerujem da će ekipa pasti psihološki, jer znam kakav posao radimo ovdje posljednjih godinu i pol dana, Porazi su sastavni dio sporta i bitno je da iz njih izvučeš pouke i kreneš dalje," zaključio je optimistično Jakirović.

poluzavršnicu Kupa izborili su još Lokomotiva i Osijek, a dvoboj Rijeke i Dinama odgođen je za veljaču.