°C 12

Jakir: Trebamo dobro procijeniti tko će moći igrati u srijedu

27.08.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice nisu previše uspješno odradili domaći dvoboj s Istrom 1961 te su na kraju mogli biti zadovoljni što su uopće osvojili jedan bod.

Nakon poraza na Poljudu od Hajduka i gubitka finala županijskog Kupa od Kurilovca, ekipa Sergeja Jakirovićapropustila se vratiti na pobjedničke staze.

Nova prilika dolazi već u srijedu, u važnoj utakmici pretkola Hrvatskog nogometnog kupa protiv Zagorca iz Krapine...

"Mislim da smo dobro ušli u utakmicu, imali smo jako dobru šansu Maslowskog koju je Čondrić sjajno obranio. Presjekao nas je gol, primili smo ga jeftino i morat ćemo to analizirati zašto se dogodilo."

"Nakon toga nismo imali igrača koji se može nametnuti u sredini terena, koji može napraviti višak. Išli smo 'okolo' i mislim kako smo imali samo taj jedan udarac na gol," analizirao je strateg Gorice.

"Na poluvremenu smo izvadili Marinu, koji zbog obiteljskih razloga nije trenirao, ubacili smo Čanađiju, koji nas je apsolutno pokrenuo. Napravili smo pritisak, zaprijetili smo i izjednačili...

"Imao je Čondrić još jednu super obranu, ali imala je i Istra dvije velike prilike nakon kojih su mogli pobijediti. Smatram da je na kraju remi najpravedniji rezultat i obje ekipe mogu biti sretne bodom. Nismo izgubili utakmicu," poručio je Jakirović, koji u nedjelju zbog kartona nije mogao računati na dvojicu ponajboljih igrača, Kristijana Lovrića i Cherifa Ndiayea.

Za obojicom vlada veliki interes i postoji realna šansa kako će do kraja prijelaznog roka, do posljednjeg dana kolovoza, netko od njih, ili obojica, napustiti redove Gorice.

"Igrači su mi na poluvremenu rekli kako ne mogu disati, isto mi je to rekao i kolega Prelec. U drugom poluvremenu se ipak igra rasplamsala, presložili smo se malo, imali smo bolje kretnje u fazi napada. Trebalo nam je puno više kombinatorike, aktivirao se i Hamad, uspjeli smo iz jako lijepe akcije izjednačiti."

"Prvenstvo je dugo, bit će još svakakvih rezultata i nema šanse da netko od mojih igrača podcijeni suparnika. Dok sam ja trener to se neće dogoditi," naglasio je Jakirović. 

"Nedostajali su nam jako Lovrić i Cherif, ali zato oni imaju sve te ponude. Ovo je bila prilika za neke druge igrače. Hamad je tek došao, ali se jako brzo adaptirao, smatram da će biti sve bolji i bolji. Kad se ova dvojica vrate bit ćemo puno jači iduću utakmicu.

"Još 'sitno brojim' do kraja prijelaznog roka, do kraja kolovoza. Veliki je pritisak na igračima, razni agenti i menadžeri vide tu neku svoju priliku. Pričao sam s Lovrićem i na njemu je samo da igra. Kad će se dogoditi prodaja, on to ne može znati. Nadam se kako je koncentriran za ono što nas čeka."

Trebat će dodatno osnažiti ofenzivu u slučaju novog odlaska.

"Sigurno ćemo reagirati na tržištu ako netko od njih ode. Aktivni smo cijelo vrijeme na tržištu, direktor Nikoličius se brine za to, ja pogledam kad nešto nađe i mislim kako ćemo sigurno reagirati i angažirati nekog za fazu napada."

Dvoboj protiv Zagorca se u srijedu igra od 19 sati na velikogoričkom Gradskom stadionu.

"U srijedu nas čeka pretkolo Kupa, a dvoboj s Kurilovcem u finalu županijskog Kupa nam je pokazao kako ne možemo u potpunosti rotirati sastav. Imamo problem što nas je trenutno tek 19 u kadru, Periša i Jovičić imaju problema s ozljedama, Maloča se još nije vratio i morat ćemo u razgovoru s igračima dobro procijeniti tko će moći ponovno igrati u srijedu, uz Lovrića i Cherifa koji nisu bili u kadru za ovu utakmicu s Istrom."

U idućem prvenstvenom kolu Goričani u nedjelju gostuju u Varaždinu.

"Radujem se gostovanju u Varaždinu, njihova publika je zagrijana za nogomet. Super je ambijent, veselim se utakmici, a varaždin je i protiv Slaven belupa u subotu pokazao kako se polako prilagođava na prvoligaški nogomet i mislim kako će biti jako zanimljiva utakmica," zaključio je za kraj trener Gorice.