°C 14

Gorica u Varaždinu: Ponekad nećemo igrati lijepo, ali moramo stvoriti pobjednički mentalitet

03.03.2020.

Damir Žbulj

Nakon pobjedničkog debija protiv Istre 1961 u petak pred novim trenerom Gorice Valdasom Dambrauskasom idući je izazov, prvo gostovanje u HT Prvoj ligi.

Goričane u srijedu od 17 sati čeka izuzetno važna utakmica u Varaždinu kod posljednje ekipe na ljestvici...

Osvajanje sva tri boda su imperativ!

"Nakon pobjede i u svlačionici i na treningu uvijek je ljepše, nego nakon poraza."

"Iskoristili smo puno pozitivnih stvari nakon slavlja protiv Istre 1961. Znamo kako smo još uvijek daleko od igre koju želimo prikazati, ali sa svakim treningom želimo se približiti našem cilju," istaknuo je strateg Gorice pa dodao:

"Pobjedom nad Istrom došli smo do daha, dobili smo pozitivnu energiju, ali je važno da se sada ne uspavamo..."

"Varaždin ima dobru ekipu, na dnu su tablice, ali nisu imali sreće u nekim utakmicama. Imaju dobrih igrača, u nekim trenucima igrali su stvarno jako dobro. Sad ih vodi novi trener, napravio je nekoliko pozitivnih promjena."

Gorica je u petak slavila 3:0, ali još uvijek je daleko od izdanja kakvo Dambrauskas želi gledati.

"U svakom slučaju mi se moramo fokusirati na sebe, ne smijemo razmišljati o drugim momčadima."

"Moramo demonstrirati svoju snagu, imamo dovoljno kvalitete i nadam se kako će moji igrači to shvatiti. Moramo biti koncentrirani, vjerujem da će ekipa dati svoj maksimum, baš kao što su to napravili i u prošlom susretu," smatra Litavac.

"Trebamo biti hrabri, moramo imati samopouzdanja, jer Varaždin neće biti lako gostovanje. Mislim kako nigdje u Hrvatskoj nije lako igrati. Moramo iz utakmice u utakmicu dizati svoju mentalnu snagu, a u svakom susretu idemo na pobjedu. Ništa drugo nije dovoljno dobro, niti osvojiti bod, ni igrati dobro i ostati bez bodova. Neće nas to zadovoljiti. Razmišljamo isključivo o idućem suparniku i kako ga pobijediti," naglasio je.

U prva dva međusobna dvoboja turopoljski prvoligaš je slavila, no, Varaždin je nedavno preuzeo Samir Toplak, koji jako dobro zna kako 'zapapriti' Gorici.

IZGRADITI SVOJ STIL

Umjetnički dojam u ovom trenutku neće biti najvažniji...

"Svaki dan objašnjavam svojim igračima kako moramo izgraditi svoj stil, moramo biti disciplinirani. Ponekad ne budemo igrali lijep nogomet, ali moramo stvoriti pobjednički mentalitet i osvajati bodove. Tako to rade najbolje momčadi. Nemoguće je tijekom sezone uvijek igrati ugodno za oko, dolazi do promjena u kadru, pada forme, ali u tim situacijama se treba pokazati mentalna snaga i reakcija."

"Najvažnije je u Varaždinu uzeti tri boda, znam kako će moji igrači dati sve od sebe i da ćemo to ostvariti," zaključio je Dambrauskas.

VJERUJEMO U TRENERA, VJERUJEMO U SEBE

Cherif Ndiaye nije suparničku zatresao od studenog i to baš u okršaju s Varaždincima. Pravi je trenutak da postigne šesti pogodak sezone...

"Neće nam biti lako u Varaždinu, iako smo ih ove sezone već dva puta dobili. Oni nam se sigurno žele revanširati, ali mi smo spremniji i motiviraniji. Vjerujemo u sebe i u svog trenera."

"Uvijek sam spreman, nadam se kako ću postići pogodak, ali prije svega želim pomoći momčadi i najvažnije je da dođemo do pobjede. Ako zabijem, još bolje," poručio je napadač Gorice, koji je nedavno dobio konkurenciju u vrhu napada u liku Ognjena Mudrinskog.

Srbin je protiv Istre debitirao i dao svoj doprinos u slavlju.

Ipak, u konačnici nije bitno tko zabije, neka to bude i Kahlina ako treba, samo da Gorica u srijedu u večernjim satima ima tri boda više na svom kontu.