°C 7

Gorica novog trenera pronašla u Sesvetama: Ovo nije zadnje iznenađenje!

19.06.2018.

Redakcija

Potraga je završena! Goricu će u povijesnoj prvoligaškoj sezoni voditi Sergej Jakirović, jedna od ikona domaćih nogometnih travnjaka.

Nakon što je Ivan Prelec iznenađujuće napustio kormilo broda kojeg je uveo među hrvatsku klupsku elitu, dosadašnji trener drugoligaša iz Sesveta pokušat će s Goricom napraviti zapaženi rezultat u Prvoj HNL.

Jakirović je rođen u Mostaru, ali je osnovnu i srednju školu završio u Metkoviću, gdje je njegov otac branio i trenirao NK Neretva. Bivši je BiH reprezentativac, a u svojoj je bogatoj igračkoj karijeri nastupao za Neretvu, Split, Pulu, Istru, Kamen Ingrad, NK Zagreb, Rijeku, Lučko, Sesvete...

Okušao se i u inozemstvu, u Bugarskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Austriji.

Trenerskog iskustva nema previše, aktivno je prestao igrati prije tri i pol godine, radio je s juniorima Dugog Sela i Sesveta i tek je proteklu sezonu bio glavni strateg seniorske momčadi.

"Izuzetno nam je drago da smo se uspjeli dogovoriti oko suradnje s mladim, ali izuzetno perspektivnim trenerom Sergejom Jakirovićem. To nije zadnje iznenađenje koja svojim navijačima predstavljamo ovih dana te ovime želimo pokazati da u prvoj HNL ne želimo biti samo prolaznici. Krećemo s velikim ambicijama i ne samo da ćemo namučiti protivnike, nego ćemo se pokušati nametnuti kao klub koji nudi drugačiji nogomet i atraktivnu igru što privlači gledatelje. Cijeli ustroj kluba podredili smo traženju talenata i ljudi s modernim pristupom nogometu“, izjavio je Nenad Črnko, predsjednik velikogoričkog prvoligaša.  

Sesvete su Drugu HNL završile na četvrtoj poziciji s 54 boda, osam manje od šampionske Gorice. (Foto: HNK Gorica)