°C 7

Gorica ima trećeg najboljeg nogometaša u Hrvatskoj

17.12.2018.

Redakcija

Gorica može biti ponosna na rezultat kojeg je ostvarila ove godine! Osvojen je drugoligaški naslov prvaka, a fantastične nastupe u HT Premijer ligi okrunili su petim mjestom na ljestvici, s 27 osvojenih bodova iz 18 odigranih utakmica.

Velike zasluge za ovaj uspjeh idu i sjajnom Nigerijcu Iyayiju Believeu Atiemwenu, koji je u Veliku Goricu stigao početkom ove godine i odmah je pokazao kako je jedan od najboljih igrača na našim nogometnim travnjacima.

Potvrda za to stigla je u ponedjeljak u tradicionalnom i prestižnom izboru Tportala - 'Kapetani biraju'.

Svoje glasove dali su svi kapetani klubova HT Prve lige i popularni Beli je na kraju zasluženo osvojio treće mjesto, odmah iz Brazilca Hebera iz Rijeke i ovogodišnjeg pobjednika Daniela Olma Carvajala iz Dinama.

Atiemwen je dobio čak 38 bodova, što je dodatni pokazatelj koliko ga cijene protivnički igrači i kako je u izuzetno kratkom vremenu skrenuo pažnju na svoje izvedbe.

Ove polusezone je 22-godišnjak postigao sedam golova i upisao četiri asistencije.

"Netko će možda reći da nisam objektivan, ali vjerujem da Beli zaslužuje biti na prvom mjestu. Igra najkonstantnije ove jeseni, ima sve u igri, golove, asistencije, faze obrane... No, samo za podsjetnik, on je i proljetos, kada se Gorica borila za Prvu ligu, igrao odlično i bio važan na tom putu ulaska u HT Prvu ligu. Ukratko, mislim da je bez premca najbolji igrač HNL-a. Na drugom mjestu je Dani Olmo, on je budućnost svjetskog nogometa, igrač kojem su domet najveći klubovi, a vjerujem da će se to u godinama pred nama i potvrditi. Osjetio sam i kako je igrati protiv njega iz prve ruke, a riječ je o zaista odličnom nogometašu. Heber je držao Rijeku u vrhu tablice cijele godine, a pogotovo u proljetnom dijelu prošle sezone", obrazložio je svoj odabir za Tportal Igor Čagalj, kapetan Gorice.

Pred nama je zimska pauza, ali nogometaši Gorice pod vodstvom Sergeja Jakirovića okupit će se već 5. siječnja na početku priprema za nastavak sezone. Prva utakmica na rasporedu je već početkom veljače na gostovanju kod Rijeke.

"Znamo da će biti teško zadržati istu razinu kao ove jeseni, ali to nam je ujedno izazov. Želimo nastaviti s dobrim igrama, želimo i dalje privlačiti velik broj ljudi na naš stadion, a svakako želimo i promovirati što više mladih igrača. Bude li sve tako, zadržimo li ovo što imamo u našoj debitantskoj prvoligaškoj sezoni, rezultati će i dalje dolaziti," dodao je iskusni stoper Goričana.

"Jako sam se razveselio kada su mi javili da sam dobitnik ove nagrade! Svako priznanje je lijepo, ali nema ništa bolje nego kada te biraju osobe koje se bave istim poslom kao i vi. Pogled na listu igrača koji su dobili taj trofej prije mene budi mi ponos. Ovim putem zahvaljujem svim kapetanima i igračima iz HNL-a, ovaj trofej mi puno znači i imat će posebno mjesto u mome životu", izjavio je Španjolac Olmo prilikom preuzimanja nagrade.

Mjesto u izboru našao je i 'gorički' Poljak Zwolinski, koji je veći dio jesenskog dijela sezone bio najbolji topnik prvenstva, a trenutno je na četvrtoj poziciji s osam postignutih golova, koliko ima i Čolak iz Rijeke. Marić iz Osijeka i Heber iz Rijeke postigli su jedan više, dok je trenutno na vrhu Komnen Andrić iz Intera, jedan do onih koji je Atiemwenu dao maksimalnih deset bodova u izboru Tportala.

U prijašnjim godinama ovu nagradu osvajali su velikani našeg nogometa poput Nike Kranjčara, Eduarda Da Silve, Luke Modrića, Marija Mandžukića ili Andreja Kramarića pa je visoko mjesto u ovogodišnjem izboru ne samo veliko priznanje za mladog Nigerijca, nego i za HNK Gorica, koji je uspio angažirati ovakvog vrhunskog igrača dok je još bio u društvu drugoligaša.