°C 9

FOTO: Interov start iz snova

15.07.2017.

Igor

Nogometaši Intera novu prvoligašku sezonu otvorili su pobjedom protiv Cibalije. Konačnih 3:1 donijelo je radost i zadovoljstvo na lica svih kojima je Inter drag. 

Ljepši start od pobjede i tri boda domaći igrači i navijači koji su zadovoljni otišli sa stadiona nisu mogli poželjeti, jer ako je suditi po sinoćnjoj utakmici ove sezone gledat ćemo daleko bolji i efikasniji Inter.

-Sretan sam i zadovoljan. Bila je ovo tipična utakmica za prvo kolo, jer još ne znaš gdje si i što si. Prvo poluvrijeme takvo je i bilo, s dosta nervoza, da bi nakon Blaževićeva promašaje tek počeli igrati. Još smo neuigrani, no imamo širinu i igrače koje u ofenzivi mogu puno toga riješiti- na prvu će trener Samir Toplak.

Zaprešićani su jučer u svojim redovima imali nekoliko istaknutih pojedinaca; u obrani je besprijekorno odigrao dojučerašnji član Vinogradara Vedran Dalić, stalna opasnost po gostujuća vrata bio je Nikola Rak, čijom je igrom posebno zadovoljan bio i trener Samir Toplak, a prvoligaški debi u lijepom će sjećanju ostati i dvostrukom strijelcu Vlatku Blaževiću.

-Rak? Maestro. Doktor. To je igrač kojega sam ja zakapario pet kola prije kraja prvenstva. Jedna utakmica bila mi je dovoljna da se uvjerim u njegove kvalitete. To je igrač koji daje dimenziju više- o igri ponajboljeg svog igrača će trener Toplak.

Inter je u susret ušao u grču, najbolje se to vidjelo po igri u prvih četrdesetak minuta u kojima je Cibalija bila daleko bolja. Rezultiralo je to i vodećim zgoditkom Marka Pervana u 23. minuti. Inter se probudio tik pred odlazak na odmor stvorivši stopostotnu šansu za Vlatka Blaževića, koju je ovaj napadač pristigao iz Zadra poslao u nepovrat. No, u posljednjim trenucima prvog dijela domaći su igrači stigli do izjednačenja iz kaznenog udarca nakon što je Josip Tomašević rukom zaustavio udarac Tomislava Šarića. Siguran realizator najstrože kazne bio je Jakov Puljić.

Nastavak je donio mnogo bolju igru Intera koja je okrunjena s dva pogotka u režiji novopridošlih igrača, asistenta Nikole Raka i egzekutora Vlatka Blaževića.

Iako je Cibalia ostala bez bodova njihov trener Mladen Bartolović nije bio nezadovoljan izvedbom svojih igrača.

-Zadnji smo završili sezonu, a prvi počeli. Nadali smo se pozitivnom rezultatu, no u tome nismo uspjeli. Moram priznati da nisam nezadovoljan pogotovo prvim dijelom. Naivno smo zbog individualnih pogrešaka. Pobjeda Intera je zaslužena, no ne bi bilo nezasluženo da smo i mi uzeli nešto više- rekao je gostujući trener Mladen Bartolović.

1.HNL, 1. KOLO
NK INTER – HNK CIBALIA 3:1 (1:0)
STRIJELCI: 0:1 Pervan (23), 1:1 Puljić (45- 11m), 2:1 Blažević (57), 3:1 Blažević (83)
NK INTER: Santini, Dalić, Blažević (od 85. Ottochian), Haramustek, Puljić, Filipović, Čirjak (od 70. Vukmanić), Šarić, Bosec, Rak (od 88. Tomičić), Mazalović. TRENER: Samir Toplak
HNK CIBALIA: Šubarić, Zgrablić, Tomašević, Pervan (od 69. Vitaić), Štrkalj (od 76. Dabro), Plum, Karamarko, Čuljak, P. Mišić, Šimunac, M. Mišić. TRENER: Mladen Bartolović

Galerija slika

FOTO: Interov start iz snova FOTO: Interov start iz snova FOTO: Interov start iz snova FOTO: Interov start iz snova FOTO: Interov start iz snova FOTO: Interov start iz snova FOTO: Interov start iz snova FOTO: Interov start iz snova FOTO: Interov start iz snova FOTO: Interov start iz snova FOTO: Interov start iz snova FOTO: Interov start iz snova FOTO: Interov start iz snova FOTO: Interov start iz snova FOTO: Interov start iz snova