°C 4

[FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu

19.06.2018.

Redakcija

Alpas Cup Grada Velike Gorice i u svom devetom izdanju ponovno je oduševio! Više od 600 malih nogometaša, njihovih trenera i roditelja okupilo se u Kurilovcu kako bi slavilo nogomet, ali i druženje, prijateljstvo i toleranciju.

Turopoljski ljubitelji nogometa i ove su godine kroz dva dana sa zanimanjem pratili brojne utakmice i majstorije malih U-11 nogometaša, talentiranih klinaca iz svih krajeva Europe, od Italije, Njemačke, Austrije i Poljske do Češke, Mađarske, Rumunjske, Srbije, BiH, Makedonije i Hrvatske.

-->> [LIVESTREAM] Prijenos uživo iz Kurilovca

Pobjednički pehar na kraju su podignuli limači iz slovenskog NK Krško, koji su kroz kvalifikacije izborili glavni turnir te su na kraju pokazali najveću želju i najbolji nogomet, bodreni glasnom podrškom pokraj terena. U završnoj utakmici bolji su bili od berlinske Herthe, nakon raspucavanja s bijele točke.

"Odlično organiziran turnir i puno dobrih ekipa. U svakom slučaju, prezadovoljni smo i pošto smo prvi put ovdje očekujem kako ćemo dobiti pozivnicu i naredne godine. Rezultatom nismo prezadovoljni , nedostajalo nam je malo i sreće, ali bit će bolje idući put," rekao nam je Nikola Grubišić, jedan od trenera beogradskog Partizana, koji je ove godine premijerno stigao u Kurilovec.

Medalje i nagrade na kraju su preuzeli osam najboljih iz glavnog turnira (Krško, Hertha, GNK Dinamo, Juventus, Sparta Prag, Legia Varšava, RB Leipzig, Hannover) te najbolja četvorka utješnog turnira (HNK Hajduk, FK Željezničar, FK Partizan, NK Lokomotiva), koji se razigravao od 17. do 32. pozicije.

Izabrana je i najbolja postava ovogodišnjeg turnira i tu su imena kojih ćemo se vjerojatno sjetiti za nekoliko godina, dok ćemo pratiti utakmice Lige prvaka i Europske lige ili Svjetska i Europska prvenstva.

Prigodna priznanja su preuzeli Tijan Zorko (vratar NK Krško), Mislav Čutuk (HNK Hajduk), Patris Čović(Hertha), Stefano Merolla (Juventus), Lovro Chelfi (GNK Dinamo), Marko Popelar (Krško) i Kian Todorović(Hertha). Najbolji trener je Mario Bratković iz pobjedničke ekipe NK Krško.

-->> Alpas Cup kao 'šlag na torti' sjajne velikogoričke sportske sezone!

Turnir je u subotu otvorio gradonačelnik Barišić, dok su na zatvaranju trofeje i medalje dijelili brojni uglednici, od vlasnika Alpasa Faruka Mahmuta do predsjednika zajednice sportskih udruga Velike Gorice GoranaKovačića, predsjednika NSVG-a Željka Mihalja, člana izvršnog odbora HNS-a Nenada Črnka, zamjenika gradonačelnika Krešimira Ačkara, predsjednika Gradskog vijeća Nevena Karasa...

Bila su to naporna dva dana za organizatore, ali radost na dječjem licu najbolji su pokazatelj kako se sav trud isplatio: "Kao i svake godine na kraju svi smo sretni i zadovoljni, ne zato što je sve gotovo, nego što već počinjemo pripremu za novi turnir i ove susrete, gdje nije samo nogomet u prvom planu, nego druženje i veselje, otvaranje nekih novih spoznaja, upoznavanja novih kultura, vjera i po meni je to kapitalna stvar za ovaj turnir. Ništa nije teško i naporno kad sve počinje i završava s ovom djecom," poručio je nakon svečane dodjele nagrada direktor tvrtke VeGo Sport i jedan od glavnih organizatora, Kristijan Japec.

Multikulturalnost i tolerancija bili su vidljivi na svakom koraku SRC Udarnik u Kurilovcu: "Ovo je poruka koje novije generacije i svi mladi trebaju poslati u svijet. Svi smo pod nebom i zvijezdama isti, tako i Partizan, Crvena zvezda, Sparta Prag, Dinamo ili Hajduk, Kurilovec ili Gorica. To me najviše raduje i želimo to ovim primjerom svima pokazati i dokazati. Trebali su možda već dugi niz godina puhati neki drugi vjetrovi, ali mi ćemo pokazati kako to treba raditi i kako djecu treba odgajati," naglasio je za kraj.

Turnir je imao i humanitarnu notu, prikupljale su se donacije za naš velikogorički Judo klub osoba s invaliditetom Fuji!

 

Uz spektakularni vatromet zaključeno je još jedno uspješno izdanje ovog sjajnog turnira, koji Veliku Goricu i Kurilovec na najbolji mogući način promovira u našoj regiji, ali i čitavoj Europi.

 

Galerija slika

[FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu [FOTO] Festival nogometa i prijateljstva u Kurilovcu