°C 4

Dvorneković: Vratit ćemo se na 'prijašnje postavke', opet ćemo zabijati...

29.09.2019.

Damir Žbulj

Matija Dvorneković već sad je legenda turopoljskog nogometa. Posljednjih sezona u dresu Gorice ponovno oduševljava navijače, a tako je bilo i u posljednjem dvoboju, u srijedu u Kupu protiv Zagreba, kad je upisao čak tri asistencije i zabio jedan pogodak.

Goričani su u posljednja dva prvenstvena ogleda uzeli samo jedan bod, nisu postigli nijedan gol i županijski derbi s Interom u Zaprešiću, kod posljednje ekipe HT Prve lige, prva je prilika za prekid te male 'crne serije'...

"Svi naši prošli susret s Interom pokazali su se kao neizvjesne utakmice, kao što je to bila i ona prva ove sezone. Sigurno nas u nedjelju na njihovom terenu očekuje zahtjevan dvoboj u kojoj će Inter probati tražiti bodove jer su trenutno u zoni ispadanja.

"U Zaprešiću ćemo mi pokušati ostvariti naše ciljeve koje smo si zacrtali, tako ćemo se postaviti i vidjet ćemo kako će završiti," istaknuo je u najavi popularni Nindža, ljubimac goričkih tribina.

Goričani su nakon prvih devet kola i odigranog prvog kruga prvenstva trenutno na šestoj poziciji s 12 bodova, dok je Toplakova momčad prikupila duplo manje.

U prvom međusobnom dvoboju na otvaranju ove sezone na Gradskom stadionu završilo je bez pobjednika (1:1), no, Gorica je tada bila bez sedam prvotimaca i nije bila u mogućnosti pokazati svoje pravo lice.

"Dosta igrača se promijenilo u Interu, a u tom prvom kolu smo i mi bili dosta oslabljeni. Dobro ćemo ih analizirati i tko god će igrati bit će nam težak protivnik, pogotovo na njihovom travnjaku. Bit će neugodan suparnik."

"Nismo u dvije prvenstvene utakmice u nizu postigli pogodak, što mislim da nam se nije dogodilo u Prvoj HNL. Utakmica protiv Zagreba u Kupu u kojoj smo zabili osam golova je sigurno nagovještaj da će se to popraviti. Znamo da imamo kvalitetu. U fazi obrane sveli smo suparnike na minimalni broj prilika, tako trebamo nastaviti, a u napadu ćemo se sigurno vratiti na 'prijašnje postavke' i da ćemo opet zabijati kao u prijašnjim utakmicama," naglasio je Dvorneković, koji je ove sezone nastupio u svih devet prvenstvenih utakmica, što od prve minute, što ulaskom s klupe.

Upisao je dvije asistencije, no, još uvijek je bez zgoditka. Upravo je u Zaprešiću prošle sezone postigao svoj prvi prvoligaški gol i možda je ponovno stigao trenutak da tamo zatrese suparničku mrežu.

"Protiv Zagreba smo posao odradili maksimalno, a meni svaka iduća utakmica predstavlja novi motiv. Trener su nam raspolaganju, svaki puta daje 100 posto i on je tu da izabere momčad. Osjećam se spremnim i šef će na kraju odlučiti tko će igrati," zaključio je. 

U prvom susretu desetog kola Dinamo je u Kranjčevićevoj ulici nadigrao Lokomotivu i slavo s 4:0. U subotu Rijeka gostuje u Varaždinu, a Osijek u Koprivnici.

Okršaj Intera i Gorice u nedjelju je na rasporedu od 15.30 sati, dok će u Puli kod Prelecove Istre 1961 od 19 sati igrati splitski Hajduk.

HT Prva liga:
1. Hajduk 9 6 1 2 +12 19
2. Dinamo 9 6 1 2 +12 19
3. Rijeka 8 4 3 1 +5 15
4. Lokomotiva 10 4 2 4 -1 14
5. Osijek 9 3 4 2 +2 13
6. Gorica 9 3 3 3 -1 12
7. Slaven Belupo 9 3 1 5 -10 10
8. Istra 1961 9 2 2 5 -6 8
9. Varaždin 9 1 4 4 -7 7
10. Inter-Zaprešić 9 1 3 5 -6 6