°C 5

Dugom Selu šesto slavlje u nizu, pobjeda Vinogradara, domaći poraz Vrbovca

22.10.2018.

Redakcija

Iznimno zanimljive i teške utakmice imali su županijski trećeligaši proteklog vikenda. Dugo Selo i Vinogradar su ostvarili pobjede protiv Ponikvi odnosno Opatije, a momčad Vrbovca je poražena na domaćem terenu protiv HAŠK-a. Nogometaši Kurilovca ovaj su vikend bili pošteđeni napora jer će svoje gostovanje u sklopu 11. kola kod porečkog Jadrana odraditi u srijedu 31. listopada.

Momčad Dugog Sela trenutno igra u najboljoj formi. Nakon teškog poraza kod Vinogradara (6:2) igrači trenera Biškupa redom su nizali pobjede, a takav ritam nastavili su  i ovog vikenda na gostovanju u Gajnicama. “Vrući” domaći teren Ponikve nisu iskoristile, a pogodak su gledatelji vidjeli već u 5. minuti kada je Salatović pogodio mrežu domaćeg vratara Brkića. Ispostavilo se da je to na kraju bio i jedini pogodak na utakmici kojim su Dugoselčani došli do šeste uzastopne pobjede te se probili na četvrto mjesto ljestvice sa 22 osvojena boda. Priliku za nastavak pobjedničkog niza imat će na svom terenu sljedećeg vikenda kada će ugostiti momčad Zagorca predvođenu iskusnim Poljakom i Smrekarom.

“Toplo-hladno” bio bi najbolji pokazatelj rezultata Vrbovca ove sezone. Domaća utakmica protiv HAŠK-a ipak je bila “hladno” budući su gosti iz zagrebačkog kvarta Pešćenice odnijeli puni plijen sa gradskog stadiona u Vrbovcu. U utakmici sa samo jednim pogotkom igrač odluke bio je Dianežević poentiravši u 37. minuti. Priliku za popravak dojma najistočniji trećeligaš Zagrebačke županije imat će na gostovanju kod najzapadnijeg, ujedno i najtežeg mogućeg protivnika – vodećeg Vinogradara. No, možda upravo takva utakmica u kojoj nema nikakvog imperativa ni velikih očekivanja može biti prilika Vrbovčanima da neopterećeni daju sve od sebe i pokušaju iznenaditi.

Niz od dvije uzastopne domaće prvenstvene utakmice “zeleni” iz Mladine otvorili su sukladno očekivanjima – pobjednički. Unatoč zahtjevnoj utakmici protiv Opatije, velikog rivala iz prošle sezone, Vinogradar je utakmicu riješio u svoju korist dvama pogocima prvog strijelca lige Igora Prijića u drugom dijelu, a vrijedi istaknuti I obranjeni kazneni udarac Vinogradarovog vratara Bašića. Vinogradaru kako je i već navedeno predstoji “županijski derbi” protiv  Vrbovca, a nakon toga se u Mladini svi okreću srijedi i “utakmici sezone” kada će Vinogradar u sklopu osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa ugostiti Jadran iz Ploča. (LC)