°C 13

Derbi Zagrebačke županije: U Zaprešiću moramo biti odlučniji

29.09.2019.

Damir Žbulj

U nedjelju se od 15.30 sati u Zaprešiću igra 'derbi Zagrebačke županije' između Intera i Gorice.

Okršaj će imati posebnu težinu jer je domaćin sa samo šest osvojenih bodova na dnu ljestvice i želi bijeg iz opasne zone, dok su Goričani u posljednja dva prvenstvena susreta ostali bez postignutog pogotka te su uzeli samo jedan bod.

"Počinje druga runda prvenstva! Očekujem da odigramo dobru utakmicu, da budemo konkurentni, kvalitetni i da greške koje smo radili u Koprivnici svedemo na minimum," najavio je trener Sergej Jakirović.

U prvom ovosezonskom dvoboju ovih suparnika završilo je bez pobjednika (1:1). Maslowski je zabio za vodstvo u prvom poluvremenu, dok je u nastavku bod gostima osigurao Bosec. Na otvaranju sezone Gorica je bila bez sedam standardnih prvotimaca i remi tada nije izgledao kao slab rezultat. No, sada se očekuje pobjeda, nova tri boda i prekid negativne serije...

"Inter je kod kuće nezgodan protivnik. U međusobnim susretima svašta se događalo, ali svaki novi dvoboj nosi nešto svoje. Nadam se kao prvo da ćemo postići pogodak i uzeti maksimum iz te utakmice," istaknuo je Jakir pa dodao:

"Igrali smo s njima u prvom kolu. Serderov i Mamut, kojeg sam vodio u Sesvetama, opasni us u napadu. Stabilnost u vezi daju im Mazalović i Mlinar. Imaju dosta izbalansiranu ekipu i koliko god čudno zvučalo da su sa šest bodova na posljednjem mjestu, pokazali su kako mogu svima zaprijetiti, čak i u posljednjoj utakmici na gostovanju u Splitu. Organizirani su i nitko ih nije dobio glatko, mučili su se s njima i Dinamo i Hajduk. Čeka nas zanimljiv dvoboj!"

Dobar poticaj za Goricu bilo je i sjajno i raspucano izdanje u šesnaestini finala Kupa protiv Zagreba, kad je u suparničkoj mreži završilo čak osam lopti. Posebno je raspoložen bio Matija Dvorneković, s tri upisane asistencije i jednim postignutim pogotkom...

-->> Dvorneković: Vratit ćemo se na 'prijašnje postavke', opet ćemo zabijati...

"Momci su Kup utakmicu odradili profesionalno, angažirano i to je ono što smo tražili od njih. Nikome nije lako zabiti osam golova, to je dobro za samopouzdanje, a jako mi je bitno da su zabili i Mathieu i Zwolinski i Ndiaye, nadam se kako će tako nastaviti i u prvenstvu."

"Volio bih da odigramo obranu kao protiv Lokomotive, a u napadu kao u Varaždinu. Morat ćemo biti odlučniji, trebamo riskirati kad treba riskirati i onda neće biti problema. Bit će sve u redu," uvjerava navijače trener Jakirović.

U petak je Dinamo nadigrao Lokomotivu u Kranjčevićevoj ulici i slavio sa sigurnih 4:0, u subotu je Osijek bio uvjerljivih u Koprivnici (0:4), dok je Rijeka bila uspješna u Varaždinu (0:2). U nedjelju još Prelecova Istra 1961 od 19 sati dočekuje splitski Hajduk.

HT Prva liga:
1. Hajduk 9 6 1 2 +12 19
2. Dinamo 9 6 1 2 +12 19
3. Rijeka 9 5 3 1 +7 18
4. Osijek 10 4 4 2 +6 16
5. Lokomotiva 10 4 2 4 -1 14
6. Gorica 9 3 3 3 -1 12
7. Slaven Belupo 10 3 1 6 -14 10
8. Istra 1961 9 2 2 5 -6 8
9. Varaždin 10 1 4 5 -9 7
10. Inter Zaprešić 9 1 3 5 -6