°C 8

Bosec: Istra nam je suparnik po mjeri, očekujem da će ostati na nuli

26.07.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera u petak od 20 sati igraju prvi domaći susret nove sezone HT Prve lige. U goste im stiže Istra 1961, koju s klupe vodi Velikogoričanin Ivan Prelec.

Upravo je u Velikoj Gorici prošlog vikenda Inter uzeo svoj prvi bod, a pogodak za momčad iz Zaprešića postigao je Antonio Bosec, kojem je ove sezone trener Toplak namijenio ofenzivnije zadaće na desnom boku.

"Presretan sam zbog tog pogotka! Trener mi je ukazao priliku na poziciji koju preferiram i odmah sam uspio zatresti mrežu. Bila je fenomenalna akcija, Mamut mi je odlično ubacio loptu i doveo me u mat-poziciju. Ipak, trebalo je još zabiti, ali uspio sam pospremiti loptu u mrežu. Drago mi je što sam pomogao momčadi da osvoji velik bod," poručio je još uvijek 21-godišnjak pa dodao:

"Sebi sam govorio da moram iskoristiti priliku ako zaigram bliže suparničkim vratima. Sada mi se ukazala ta mogućnost i dobro je krenulo."

Bosec je svjestan kako je bod na gostovanju kod Gorice na otvaranju sezone izuzetno važan: "Nakon izjednačenja su Mamut i Conev bili u lijepim prilikama, ali i ovako je dobro. Kasnije je i Gorica imala šanse, no uspjeli smo dobro startati u prvenstvu. Svaki bod u gostima je vrijedan," prenosi službena klupska stranica.

-->> Prelec: Čeka nas neizvjesna utakmica, ali smo za to pripremljeni

Najavio je i dvoboj s Puljanima: "Gledao sam Istru protiv Hajduka i mogla je izvući više od poraza. Ipak, smatram da je to suparnik po našoj mjeri, momčad protiv koje moramo ići po sva tri boda. Igra se na našem terenu i očekujem da će Istra i nakon drugog kola ostati na bodovnoj nuli," zaključio je.

U preostalim susretima drugog kola HT Prve lige sastaju se Slaven Belupo i Dinamo te Lokomotiva i Rijeka u subotu, dok u nedjelju Gorica na svom travnjaku dočekuje Osijek, a Hajduk gostuje u Varaždinu.