°C 5

Beskompromisni Marina u Klubu 100: U Gorici se osjećam kao doma

04.12.2019.

Damir Žbulj

Mario Marina već se i ranije prometnuo u pravu legendu i ikonu Gorice, no, u nedavnom dvoboju protiv Varaždina svoj ogroman doprinos klupskim uspjesima zaokružio je i velikim i lijepim jubilejom, 100. službenim nastupom i to u pobjedi u kojoj je ponovno bio jedan do najboljih na travnjaku! 

Stigao je ovdje još dok je Gorica bila drugoligaš, bio je ključna karika u osvajanju titule prvaka Druge HNL i povijesnog ulaska u hrvatsku klupsku elitu, a sjajne partije nastavio je pružati i na prvoligaškim travnjacima.

"Lijepa je to brojka i jedno je lijepo razdoblje iza mene. U Goricu sam prvo stigao iz Šibenika, bio sam ovdje godinu dana pa sam otišao u Široki i onda sam se 2017. vratio. U Velikoj Gorici osjećam se ugodno, praktički sam ovdje kao doma..."

"Klub je stabilan, grad je lijep, nema se što više dodati," naglasio je Marina, koji i inače puno više priča na travnjaku.

Uvijek je jedan od najborbenijih, a prepoznao je to i trener Jakirović, koji mu maksimalno vjeruje i koji mu je povjerio titulu dokapetana, zamjenika Kristijanu Kahlini.

"Dosta toga sam prošao s Goricom, a posljednjih godinu i pol dana imamo lijepe rezultate i među prvoligašima, što nije nimalo lako ostvariti. Rijetko koji klub je kroz povijest HNL-a to napravio. Blizu smo Europe, prošle sezone su nam nedostajali bod ili dva, nadam se da ćemo ove sezone to uspjeti napraviti. Imamo jako dobru ekipu i usudio bih se reći da imamo momčad za poziciju među prve četiri momčadi. Vidjet ćemo kako će sve završiti, mi idemo utakmicu po utakmicu, trening po trening..."

Izbrojio je do 'stotke', ali je i nastavio dalje u tom ritmu te se sigurno ne misli uskoro zaustaviti.

Još da ga suci, ponekad i prestrogo, ne kažnjavaju javnim opomenama zbog njegovog prepoznatljivog stila igre i da nije propustio solidan broj utakmica zbog suspenzija, gdje bi mu bio kraj?

Marina neće biti u kadru u subotu pa je jasno kako će u srijedu ponovno dati ono najbolje od sebe, možda čak ponovno i na stoperskoj poziciji, nakon što je taj posao sjajno obavio u dvoboju s Varaždinom.

Poslije 'potopa' u Kranjčevićevoj ulici kod Lokosa trebat će učvrstiti posljednju liniju obrane ispred goričkog gola. 

"Nismo tamo bili pravi. U prvih pola sata bili smo podjednaki, ali smo tada primili dva brzinska pogotka koja su usmjerila utakmicu. Nakon što smo primili i treći gol smo se raspali. Treba se ipak okrenuti novim izazovima," istaknuo je beskompromisni Marina pa dodao:

"Čeka nas teška utakmica, Belupo je u pozitivnom nizu. Međusobno smo u svlačionici razgovarali što nije bilo dobro protiv Lokomotive i valjda smo izvukli neke pouke. Vidjet ćemo što nas čeka, nemam popravne utakmice, tko izgubi bit će eliminiran."

-->> Bitka za polufinale Kupa: Imamo priliku isprati gorak okus

Goricu još jednom ove sezone, nakon Hajduka, na Gradskom stadionu očekuje dvostruki program! U srijedu je od 19 sati na rasporedu povijesni okršaj četvrtfinala Kupa, dok će u subotu od 15 sati protiv Koprivničanaca Goričani igrati važan prvenstveni dvoboj 18. kola HT Prve lige.

"Imamo već takvo iskustvo protiv Hajduka, mislim da neće biti nikakvih problema."

Slaven Belupo je u posljednja četiri susreta bez poraza, nije primio niti jedan gol, a u zadnje dvije utakmice upisali su pobjede nad Lokomotivom i Interom...

U Veliku Goricu stiže opasan suparnik koji je Jakirovićevu momčad ove sezone na svom travnjaku već svladao...

"Moram istaknuti Krstanovića, koji je iskusan 'stari lisac' i koji može kazniti svaku našu grešku. Morat ćemo biti maksimalno koncentrirani i pažljivi," zaključio je za kraj 30-godišnji defenzivac  i odjurio na još jedan trening prije važnih izazova u samoj završnici prvog dijela sezone.