°C 11

3.HNL-Zapad: Vrbovec uvjerljiv protiv Maksimira

19.04.2018.

Franjo Simić

Na krilima raspoložene braće Domagoja i Josipa Colarića i kapetana Dimovića, uz sudjelovanje ostatka momčadi, ishod susreta 24. kola 3. HNL-Zapad s Maksimirom Vrbovčani nisu dovodili u pitanje.

Štoviše, očitali su pravu nogometnu lekciju neprepoznatljivim gostima iz Maksimira.

Doduše, goste su milimetri dijelili od pogotka u 29. minuti, kada je Marin Žugaj s dvadesetak metara pogodio stativu. I, to je bilo sve u susretu kojim je dominirao raspoloženi domaćin, iako oslabljen za trojicu standardnih prvotimaca.

Sve ostalo proteklo je u znaku Vrbovcu, koji je poveo u 33. minuti. Ubačaj iz kornera glavom je efektno u vodstvo pretvorio Josip Colarić.

Samo 10 minuta kasnije brat Domagoj digao je tribine na noge. Najprije je „vagnuo“ dvojicu obrambenih gostujućih igrača, a onda s 18 metara opalio lijevom neobranjivo, za 2-0.

Minutu do odmora, isti igrač nakon prave majstorije, pogađa – prečku!

Dominacija Vrbovca nastavljena je i u drugom poluvremenu, a konačan rezultat u 80. minuti postavio je prekrasnim pogotkom Dimović. Iz auta je na peterac ubacio Gegić, a povratnu loptu s oko 17 metara kapetan Crvenih volej-udarcem posprema u mrežu za konačnih 3-0.

Derbi kola u Mladini između Vinogradara i vodeće Opatije završio je bez pobjednika: 0-0. Vrapče je slavilo protiv Kurilovca 2-1, HAŠK je razmontirao  Rudara 7-0, Dugo Selo pobijedilo Špansko 3-2, Dubrava u gostima Zagreba 1-0, Trnje u Poreču slavilo 3-2, a Pazinka je tukla Zagorca 3-1.

Na čelu bez promjena

Opatija je i dalje vodeća s 51 bodom, bod manje ima Vinogradar, treći je Kurilovec s 44 boda, koliko ima i Dubrava. Vrbovec je ostao peti s 40 bodova, tri manje ima Krk itd.

Iduće kolo Vrbovec u subotu gostuje lideru Opatiji.

(F.Simić)