°C 9

Županijski zastupnici Ambrušec, Zadravec i Filipović-Kamenarić protiv pomoći nemoćnima

29.12.2017.

Igor

Ne stišavaju se odjeci nedavne županijske skupštine, koja je sa 26 glasova osvojila proračun za 2018. godinu s uloženim amandmanima. Podsjetimo, pet je amandmana uložila novoformirana većina na čelu s HDZ-om, „teških“ ukupno više od 15 milijuna kuna.

-Među njima je i amandman HSU-a kojim tražimo 300.000 kuna za Crveni križ. Tim sredstvima predlažemo kupovinu automobila za Gradska društva Crvenoga križa Vrbovec, Sv. Ivan Zelinu i možda još koje. Oni bi koristili u realizaciji projekta „Zaželi-program zapošljavanja žena“, kojim Crveni križ zapošljava žene koje pomažu nemoćnim i starim osobama na ovome području. E, sad ono što nas žalosti i što nikako ne možemo razumjeti: protiv toga su ruke digli i članovi Skupštine s ovoga područja: Ambrušec (Most) iz Gradeca, Zadravec (HSS) iz Rakovca i Filipović-Kamenarić (HSS) iz Zeline. Jednostavno, ne razumijem kako mogu biti protiv nemoćnih i starih osoba u svojoj okolini, zapravo, protiv predložene pomoći tim osobama! – rezignirano je referirao na konstituirajućoj sjednici Županijskog odbora HSU- a njegov potpredsjednik i član županijske Skupštine Franjo Marković.

Podsjetimo, Marković i njegov kolega u županijskoj Skupštini Mario Cvitan (predsjednik ŽO HSU-a) autori su spomenutog amandmana na županijski proračun. Na sreću, usvojen je većinom glasova…. (Franjo Simić)