°C 11

Vrbovec: Sjećanje na pogibiju Damira i Dubravka

29.12.2017.

Igor

Pripadnici 51. samostalne bojne HV Vrbovec, članovi obitelji poginulih te izaslanstvo Vrbovca na čelu s gradonačelnikom Denisom Kraljem u četvrtak su, nakon zapaljenih svijeća pred spomen-obilježjem Hrvatska kocka u vrbovečkom parku, posjetili Subocku i Lipik, te obišli spomen-obilježje poginulim pripadnicima ove bojne - Damiru Rubenčiću i Dubravku Smolecu. 

Poklonili su se i pred spomenikom poginulim braniteljima na gradskom groblju u Lipiku. Među braniteljima je bio i Dražen Jendriš, koji je bio teško ranjen istoga dana kada su poginuli njegovi suborci Damir i Dubravko. Tijekom posjeta Lipiku i Subockoj, kao predstavnik Grada, dobrodošlicu im je poželio gradski vijećnik Lipika Bore Tutić. Boravak u Lipiku Vrbovčani su završili posjetom Državnoj ergeli.

Podsjetimo, Damir Rubenčić i Dubravko Smolec bili su pripadnici 1. voda 51. Samostalne bojne Vrbovec, a poginuli su u subotu, 28. prosinca 1991. godine u Gornjoj Subockoj nadomak Lipika, i to samo deset dana nakon što je Bojna postrojena na vrbovečkom stadionu i upućena na zapadnoslavonsko bojište.